Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes! Ze zijn makkelijk te maken, er zit veel smaak aan én je verwerkt er verschillende groenten in. De halloumi maakt deze fritters helemaal af! Voor wie ga jij dit lekkere hapje maken?
Romesco saus is een smaakvolle en veelzijdige saus die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Het is een populaire aanvulling op visgerechten, zoals gegrilde octopus en gamba’s, maar het kan ook gebruikt worden bij gegrilde groenten en vlees. De romige textuur en nootachtige smaak passen perfect bij aardappelen, geroosterde groenten en pasta. Je kunt romesco saus ook gebruiken als dipsaus voor brood en rauwe groenten, of als een smaakvolle vervanging van ketchup op hamburgers of hotdogs. Het is een eenvoudige en heerlijke manier om wat extra pit toe te voegen aan je maaltijd of aan heerlijke koolhydraatarme recepten.
De Spaanse keuken staat bekend om zijn diverse en heerlijke gerechten. Tapas, kleine hapjes die worden geserveerd met wijn of bier, zijn misschien wel het meest bekende onderdeel van de Spaanse culinaire cultuur. Andere populaire gerechten zijn onder andere paella, een rijstgerecht met zeevruchten en/of kip, en gazpacho, een koude soep van tomaten en groenten. Spaanse ham, chorizo worst en olijven zijn ook erg geliefd.
In Spanje worden maaltijden vaak later op de dag geserveerd dan in andere landen, met lunch tussen 2 en 4 uur ‘s middags en diner na 9 uur ‘s avonds. Het ontbijt is vaak eenvoudig met koffie en zoetigheid. Spanjaarden genieten graag van lange maaltijden met vrienden en familie, met veel tijd voor gesprekken en het delen van gerechten.
De Spaanse eetcultuur is sterk beïnvloed door de geografische ligging van het land en de vele invloeden van andere culturen. De rijke historie van Spanje zie je terug in de lokale gerechten en regionale specialiteiten die door het hele land te vinden zijn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment