Courgette Fritters Met Romesco Dip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Courgette fritters met romesco dip

Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes! Ze zijn makkelijk te maken, er zit veel smaak aan én je verwerkt er verschillende groenten in. De halloumi maakt deze fritters helemaal af! Voor wie ga jij dit lekkere hapje maken?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept courgette fritters met romesco dip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Rasp de courgette grof en meng met het zout. Laat het minimaal 10 min. staan om het vocht uit de courgette te onttrekken. Laat vervolgens goed uitlekken op een zeef, druk zoveel mogelijk vocht eruit.
2
Rooster intussen het brood in een droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 3 min. per kant. Rooster de amandelen 5 min. in een droge pan, schud regelmatig om.
3
Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Gril de paprika 3 min. per kant.
4
Pel de knoflook en snijd door de helft. Maal het brood, amandelen, paprika, gedroogde tomaatjes, de helft van de knoflook en de helft van de olijfolie tot een saus met behulp van de keukenmachine of hakmolen. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
5
Rasp de halloumi en hak de rest van de knoflook fijn. Meng de courgette, halloumi, mais, gehakte knoflook, eieren en paneermeel door elkaar.
6
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Maak 3 tot 4 hoopjes (afhankelijk van de grootte van de pan) met een flinke eetlepel van het courgette mengsel en druk iets plat met de achterkant van de lepel.
7
Bak de fritters ongeveer 3 min. op één kant en draai om. Bak nog eens 3 min. op de andere kant, of tot de fritters goudbruin van kleur zijn.
8
Bak de rest van de fritters op dezelfde manier en laat na het bakken even kort uitlekken op keukenpapier.
9
Serveer de fritters met de romesco dip.

Wat is romesco saus?

Romesco saus is een smaakvolle en veelzijdige saus die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Het is een populaire aanvulling op visgerechten, zoals gegrilde octopus en gamba’s, maar het kan ook gebruikt worden bij gegrilde groenten en vlees. De romige textuur en nootachtige smaak passen perfect bij aardappelen, geroosterde groenten en pasta. Je kunt romesco saus ook gebruiken als dipsaus voor brood en rauwe groenten, of als een smaakvolle vervanging van ketchup op hamburgers of hotdogs. Het is een eenvoudige en heerlijke manier om wat extra pit toe te voegen aan je maaltijd of aan heerlijke koolhydraatarme recepten.

De Spaanse keuken

De Spaanse keuken staat bekend om zijn diverse en heerlijke gerechten. Tapas, kleine hapjes die worden geserveerd met wijn of bier, zijn misschien wel het meest bekende onderdeel van de Spaanse culinaire cultuur. Andere populaire gerechten zijn onder andere paella, een rijstgerecht met zeevruchten en/of kip, en gazpacho, een koude soep van tomaten en groenten. Spaanse ham, chorizo worst en olijven zijn ook erg geliefd.

In Spanje worden maaltijden vaak later op de dag geserveerd dan in andere landen, met lunch tussen 2 en 4 uur ‘s middags en diner na 9 uur ‘s avonds. Het ontbijt is vaak eenvoudig met koffie en zoetigheid. Spanjaarden genieten graag van lange maaltijden met vrienden en familie, met veel tijd voor gesprekken en het delen van gerechten.

De Spaanse eetcultuur is sterk beïnvloed door de geografische ligging van het land en de vele invloeden van andere culturen. De rijke historie van Spanje zie je terug in de lokale gerechten en regionale specialiteiten die door het hele land te vinden zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?