Print opties

Sluiten

Courgette fritters met romesco dip

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Rasp de courgette grof en meng met het zout. Laat het minimaal 10 min. staan om het vocht uit de courgette te onttrekken. Laat vervolgens goed uitlekken op een zeef, druk zoveel mogelijk vocht eruit.
2
Rooster intussen het brood in een droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 3 min. per kant. Rooster de amandelen 5 min. in een droge pan, schud regelmatig om.
3
Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Gril de paprika 3 min. per kant.
4
Pel de knoflook en snijd door de helft. Maal het brood, amandelen, paprika, gedroogde tomaatjes, de helft van de knoflook en de helft van de olijfolie tot een saus met behulp van de keukenmachine of hakmolen. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
5
Rasp de halloumi en hak de rest van de knoflook fijn. Meng de courgette, halloumi, mais, gehakte knoflook, eieren en paneermeel door elkaar.
6
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Maak 3 tot 4 hoopjes (afhankelijk van de grootte van de pan) met een flinke eetlepel van het courgette mengsel en druk iets plat met de achterkant van de lepel.
7
Bak de fritters ongeveer 3 min. op één kant en draai om. Bak nog eens 3 min. op de andere kant, of tot de fritters goudbruin van kleur zijn.
8
Bak de rest van de fritters op dezelfde manier en laat na het bakken even kort uitlekken op keukenpapier.
9
Serveer de fritters met de romesco dip.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.