Courgette Ravioli Met Ricotta En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten geroosterde tomatensaus
Ingrediënten courgette ravioli
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten in partjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de cherrytomaten 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en balsamicoazijn. Voeg het bouillonblokje, de peper en het water toe. Roer door elkaar.
2
Voeg het tomatenmengsel samen met de trostomaten toe aan een ovenschaal en rooster 20 min. in de oven.
3
Prak ondertussen de geitenkaas in een kom. Voeg de ricotta, oregano, peper en het zout toe en roer goed door.
4
Snijd dunne plakken van de courgette met een dunschiller of mandoline. Leg telkens 4 plakken courgette op elkaar, zodat ze in het midden elkaar overlappen (dit ziet er dan uit als een ster). Leg telkens 1 el van het kaasmengsel in het midden en vouw de courgette linten over elkaar om de ravioli dicht te maken. Draai de ravioli om.
5
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de courgette ravioli op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie. Bak nog 20 min. in de oven.
6
Haal de schaal uit de oven en serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en basilicum. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Michaël Veldt
Jennifer van Eatertainment
Ruut Westerbeek
Fleur van Eatertainment
Ruut Westerbeek
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Mediterraans
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Ovengerechten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via