Print opties

Sluiten

Courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten geroosterde tomatensaus
Ingrediënten courgette ravioli
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten in partjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de cherrytomaten 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en balsamicoazijn. Voeg het bouillonblokje, de peper en het water toe. Roer door elkaar.
2
Voeg het tomatenmengsel samen met de trostomaten toe aan een ovenschaal en rooster 20 min. in de oven.
3
Prak ondertussen de geitenkaas in een kom. Voeg de ricotta, oregano, peper en het zout toe en roer goed door.
4
Snijd dunne plakken van de courgette met een dunschiller of mandoline. Leg telkens 4 plakken courgette op elkaar, zodat ze in het midden elkaar overlappen (dit ziet er dan uit als een ster). Leg telkens 1 el van het kaasmengsel in het midden en vouw de courgette linten over elkaar om de ravioli dicht te maken. Draai de ravioli om.
5
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de courgette ravioli op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie. Bak nog 20 min. in de oven.
6
Haal de schaal uit de oven en serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en basilicum. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.