Couscous met geroosterde bloemkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Couscous met geroosterde bloemkool en ras el hanout

Knapperige bloemkool met smaakvolle couscous: een feestje op je bord! Dit recept is ideaal voor op een doordeweekse avond, want het staat in minder dan een half uurtje al op tafel. De bloemkoolroosjes marineer je met ras el hanout en citroen en rooster je vervolgens in de oven. Combineer met couscous, rucola, granaatappelpitjes, koriander, munt en feta. Dat is pas genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept couscous met geroosterde bloemkool en ras el hanout

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Pers het sap uit de citroen. Mix de olijfolie met de ras el hanout en het citroensap in een kom en voeg de bloemkoolroosjes toe. Mix goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif voor 20 min. in het midden van de oven.
2
Breng de groentebouillon aan de kook en doe de couscous in een kom. Hak de koriander en munt fijn. Voeg de bouillon toe aan de couscous en dek 10 min. af met een theedoek. Roer goed los en voeg de rucola, granaatappelpitjes, koriander, munt en een snufje peper en zout toe. Mix opnieuw.
3
Verdeel de couscous over de borden en serveer met de bloemkool en feta.

Heerlijke recepten met bloemkool

Wist je dat bloemkool in het najaar op zijn best is? Van oktober tot maart eet je de állerlekkerste bloemkolen. In deze periode wordt de bloemkool lokaal geoogst in Nederland, wat zorgt voor een overheerlijke smaak en de meest verse bloemkolen die je jezelf kan voorstellen. Hoog tijd dus om er nu van te genieten!

Bloemkool kan je roosteren, bakken, koken én soms zelfs rauw eten. Met deze koolsoort kan je dus eindeloos variëren in tal van gerechten! Wij zetten een aantal smaakvolle, gezonde recepten met bloemkool voor je op een rijtje:

  • Bloemkoolstoof met naan: sneller dan snel en lekkerder dan lekker, dat is deze bloemkoolstoof met naan! Je maakt het stoofgerecht uiteraard van bloemkool, en daarnaast met kokosmelk en lekker veel kruiden en specerijen. Een heerlijk romig gerecht dat goed op smaak is gebracht.
  • Geroosterde bloemkool met harissa, salsa verde en labneh: ben je op zoek naar een bijgerecht? Of krijg je eters over de vloer en is er iemand vegetarisch? Deze geroosterde bloemkool is hoe dan ook een aanrader! De labneh kost even wat tijd om te maken, maar verder is het recept zo gepiept.
  • Lekkerbek met aardappelpartjes en bloemkool: we sluiten rijtje af met een op en top Hollandse maaltijd. Een lekker stukje vis met aardappeltjes en groente. Makkelijk om te maken én het gerecht heeft lekker veel smaak, wat wil je nog meer? Wat ons betreft is dit dé maaltijd die iedereen wel lust!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via