Knapperige bloemkool met smaakvolle couscous: een feestje op je bord! Dit recept is ideaal voor op een doordeweekse avond, want het staat in minder dan een half uurtje al op tafel. De bloemkoolroosjes marineer je met ras el hanout en citroen en rooster je vervolgens in de oven. Combineer met couscous, rucola, granaatappelpitjes, koriander, munt en feta. Dat is pas genieten!
Wist je dat bloemkool in het najaar op zijn best is? Van oktober tot maart eet je de állerlekkerste bloemkolen. In deze periode wordt de bloemkool lokaal geoogst in Nederland, wat zorgt voor een overheerlijke smaak en de meest verse bloemkolen die je jezelf kan voorstellen. Hoog tijd dus om er nu van te genieten!
Bloemkool kan je roosteren, bakken, koken én soms zelfs rauw eten. Met deze koolsoort kan je dus eindeloos variëren in tal van gerechten! Wij zetten een aantal smaakvolle, gezonde recepten met bloemkool voor je op een rijtje:
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment