Wanneer de geur van deze heerlijke geroosterde bloemkool de keuken vult, worden je smaakpapillen meteen getriggerd! Dit is zo’n bijgerecht waar je van kan blijven eten wanneer je eenmaal begint. Lekker met labneh, zelfgemaakte harissa én zelfgemaakte salsa verde. Hiermee verbluf jij jouw gasten gegarandeerd!
Harissa is een pittige en aromatische chilipasta afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Gemaakt van geroosterde rode pepers, hete chilipepers, knoflook, olijfolie en specerijen zoals komijn en koriander, biedt het een rokerige, kruidige smaak. Harissa wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gerechten zoals couscous, stoofschotels, soepen en gegrild vlees. Het dient ook als smaakvolle toevoeging aan brood en sandwiches.
De veelzijdigheid maakt harissa een populaire keuze om gerechten te verrijken met diepte en pittigheid, waardoor het een essentieel ingrediënt is in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keukens. Erg lekker zijn deze harissa gehaktballen met parelcouscous. Door deze chilipasta toe te voegen aan de gehaktballen, krijgen ze een heerlijk, licht pikant smaakje. Ook enorm lekker zijn deze geroosterde wortelen met harissa en tahin-yoghurtsaus. Een smaakvol bijgerecht wat je bij heel veel dingen kan serveren!
Labneh is een romige, uitgelekte yoghurt die vaak wordt beschouwd als een soort hangop, populair in het Midden-Oosten. Om het te maken, meng je volle yoghurt met zout, en laat het dan uitlekken in kaasdoek om de overtollige wei te verwijderen. Het resultaat is een dikke, rijke labneh met een milde, frisse smaak en een textuur vergelijkbaar met roomkaas. Labneh kan worden genoten als dip, smeersel of als onderdeel van salades, met olijfolie, kruiden en soms met toevoegingen zoals noten of za’atar. Probeer ook eens deze labneh dip met gegrilde aubergine. Een heerlijke dip voor tijdens de borrel!
Ben je op zoek naar meer lekkere recepten om het avondeten of je diner compleet te maken? Bekijk alle recepten en laat je inspireren! Ook als je meer vegetarisch wil eten hebben we heerlijke vegetarische recepten om je weekmenu aan te vullen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment