Bloemkoolstoof met naan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolstoof met naan

De bloemkool van Nederlandse bodem is momenteel volop verkrijgbaar en daarmee kun je de lekkerste gerechten maken. Deze heerlijke bloemkoolstoof is er eentje die snel op tafel staat en waar je lekker in kunt dippen met zachte naan. Het recept is ook nog eens budgetproof doordat we kiezen voor een groente uit het seizoen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bloemkoolstoof met naan

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 3 min. de bloemkoolroosjes samen met het kerriepoeder toe en bak 3 min.
2
Voeg de groentebouillon, kokosmelk, het laurierblad en peper en zout toe. Mix en doe de deksel op de pan. Laat 15 min. stomen. Verwijder het laurierblaadje.
3
Verwarm ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak de koriander grof.
4
Serveer de bloemkoolstoof met de naan en yoghurt. Garneer met de koriander en breng op smaak met peper en zout.

De heerlijke groente van Nederlandse bodem

Bloemkool, de bescheiden parel van de groentewereld, is een veelzijdige en voedzame groente die al eeuwenlang wordt gekoesterd in verschillende culinaire tradities over de hele wereld. Met zijn lichtgekleurde, bloemachtige kop en knapperige textuur heeft bloemkool een speciale plaats veroverd in talloze gerechten en diëten.

Een van de grote voordelen van bloemkool is dat het weinig calorieën bevat en rijk is aan voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van vitamine C, vitamine K, vezels en verschillende antioxidanten. Bovendien is het een goede bron van fytonutriënten, zoals glucosinolaten, die worden geassocieerd met het verminderen van het risico op bepaalde vormen van kanker. Genoeg redenen om eens vaker te koken met bloemkool als (hoofd)ingrediënt!

Bloemkool heeft ook een unieke eigenschap: het kan dienen als een gezonde vervanger voor koolhydraten in veel gerechten. Bloemkoolrijst en bloemkoolpuree zijn bijvoorbeeld populaire keuzes voor mensen die op zoek zijn naar koolhydraatarme alternatieven voor rijst en aardappelpuree. Dit maakt bloemkool een waardevolle aanvulling op diverse diëten, waaronder het keto-dieet, en zorgt voor nét die extra portie groenten in je favoriete gerechten.

Naast zijn voedingswaarde en veelzijdigheid, heeft bloemkool een milde smaak die goed samengaat met verschillende kruiden en specerijen. Het kan worden gebruikt als basis voor soepen, stoofschotels en curries, of worden gecombineerd met kaas voor een romige bloemkoolgratin. Het is ook een cruciaal ingrediënt in de geliefde Indiase gerechten zoals Aloo Gobi en Gobi Manchurian. Meer heerlijke bloemkool recepten zijn een makkelijke traybake met aardappelkroketjes, bloemkool en vegetarische gehaktballetjes, knapperige bloemkool nacho’s en een Zeeuwse bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen. Genoeg om mee te variëren!

Meer stoofpot inspiratie

De smaak van de stoofgerechten en het malse vlees zijn extra lekker voor een koude avond. Kies jij voor een vegetarische stoofpot of toch liever een klassieker met rundvlees? Laat je inspireren en ga aan de slag met de lekkerste stoofpot recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via