In samenwerking met:
Couscoussalade Met Bloemkool En Chipolata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Couscoussalade met bloemkool en chipolata

Geen idee wat je moet koken voor twee? Met genoeg groenten en nog geen half uur van je tijd is deze couscoussalade het antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Lekker op smaak gebracht met ras el hanout en munt met een chipolataworstje erbij.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept couscoussalade met bloemkool en chipolata

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ¼ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en haal uit de pan.
2
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en halveer de tomaatjes. Verhit ¼ van de olie in de hapjespan op hoog vuur. Bak de bloemkool, tomaat en ras el hanout 8-10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Snijd de peterselie grof. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Boen de citroen schoon, rasp de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap en -rasp, de munt en peper.
4
Meng de couscous met de groenten, ¾ van de peterselie en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de worstjes.

Bewaartip: vries de rest van de worstjes in, ze zijn dan 3 maanden houdbaar.

Aan de slag met smakelijke (parel)couscoussalades

De lekkerste salades voor de zomer maak je compleet met couscous, hét graanproduct dat je vooral terugziet in het Midden-Oosten. Een couscoussalade tover je vaak al in een half uur op tafel, is ideaal om mee te nemen voor een gezellige picknick op een zonnige dag, past perfect in een lunchbakje voor mee naar je werk en is ook gewoon lekker om te serveren voor het diner. Ook in een couscoussalade kan je eindeloos variëren wat betreft de ingrediënten. Of je nu gaat voor vlees, vis, vega(n), of voor groenten als bloemkool, courgette of tomaten, voeg je overgebleven groenten van de avond ervoor toe en geniet van een heerlijke maaltijd!

Om je te inspireren met recepten voor het avondeten, zetten wij een aantal lekkere recepten op een rijtje. Zo hoef jij alleen de ingrediënten in huis te halen en het recept te volgen. Ga bijvoorbeeld voor deze kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten, zoete aardappel, bietjes en romige feta. Onwijs lekker en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Deze zomerse couscoussalade met aardbeien is juist weer heerlijk fris! Lekker door de sappige aardbeien uit het zomerseizoen, knapperige groenten en een zelfgemaakte dressing. Zin in wat vis? Ga dan voor deze parelcouscoussalade met gerookte makreel. Makkelijk, snel en gewoonweg lekker.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via