Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Vet de tulband cakevorm in met 10 gr roomboter. Meng de cranberry's met 30 gr tarwebloem en zet apart.
2
Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Mix met behulp van een handmixer de sinaasappelrasp, kristalsuiker en 250 gr roomboter tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen. Zet de handmixer op de hoogste stand en mix het geheel nog 1 min.
3
Meng in een losse kom de ARM & HAMMER™ Baking Soda, bakpoeder, kardemom, kaneel, 450 gr tarwebloem en zout. Voeg ½ van het bloemmengsel toe aan het roombotermengsel en mix tot het is opgenomen. Voeg het overige bloemmengsel en de zure room toe en mix op een lage stand tot een luchtig beslag. Let op: mix niet te lang, dat haalt de luchtigheid uit de cake.
4
Spatel de cranberry's door het beslag. Giet het beslag in de tulband cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 min. goudbruin en gaar. Elke oven is anders, dus houd de cake goed in de gaten.
5
Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen. Strooi kort voor het serveren de poedersuiker naar wens over de cake voor een feestelijke finishing touch.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.