Heb jij al eens de combinatie citroen-maanzaad geprobeerd? Wat ons betreft een heerlijke combinatie. Het geeft deze zomerse cake een lichte bite en een zure touch. Voeg hier nog wat citroenglazuur aan toe voor een fris randje en het genieten kan beginnen.
Tip: om plakken te voorkomen kan je de tulband bakvorm eventueel bekleden met bakpapier.
Tip: elke oven is anders dus houd je cake goed in de gaten. Je kunt checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is je cake gaar.
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: recepten met citroen én maanzaad. Klinkt wellicht wat gek, maar het is wat ons betreft de gouden combinatie! Je combineert namelijk een knapperige bite met het frisse en zure van de citroen. Laat deze combinatie lekker zijn in zowel bakrecepten als in pasta recepten!
Zo is de citroen-maanzaadcake een aanrader voor wanneer er mensen op bezoek komen voor een kopje koffie of thee. Zo’n plakje citroen-maanzaadcake is ontzettend lekker. Fris, knapperig, vol van smaak, smeuïg en tegelijkertijd luchtig. Wat wil je nog meer? Wanneer je dol bent op koekjes, probeer dan deze koolhydraatarme citroenkoekjes met maanzaad. Door bloem te vervangen door amandelmeel bevatten deze koekjes veel minder koolhydraten. De citroen geeft een fris zuurtje, het maanzaad een bite en het amandelmeel en de ahornsiroop zorgen voor een zoete touch.
Ook voor het ontbijt is de combinatie van citroen met maanzaad aan te raden. Ga eens aan de slag met deze citroen-maanzaad pancakes. Deze friszoete pannenkoekjes zorgen voor de perfecte start van de dag! Ook voor de brunch of de lunch kan je deze pannenkoekjes maken. Eens wat anders proberen voor het diner? Maak dan deze pasta met spinazie, citroenboter en maanzaad. Een makkelijk recept met een zelfgemaakte citroenboter dat al in 20 minuten op tafel staat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment