In samenwerking met:
citroen-maanzaadcake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Citroen-maanzaadcake

Heb jij al eens de combinatie citroen-maanzaad geprobeerd? Wat ons betreft een heerlijke combinatie. Het geeft deze zomerse cake een lichte bite en een zure touch. Voeg hier nog wat citroenglazuur aan toe voor een fris randje en het genieten kan beginnen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept citroen-maanzaadcake

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in met 25 gr ongezouten roomboter.
2
Mix de overige boter met de kristalsuiker in een kom luchtig tot een wat lichtere kleur. Voeg de zure room en één voor één de eieren toe en mix tot het is opgenomen.
3
Meng in een losse kom de baking soda, bloem en het zout. Doe het bloemmengsel bij het botermengsel en mix tot een egaal beslag. Mix niet te lang, dan haal je de luchtigheid uit de cake.
4
Rasp de schil van 1 citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Spatel 3 el maanzaad en citroenrasp en -sap door het beslag heen. Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake 45 min. in de oven tot goudbruin en gaar.
5
Pers het sap uit de overige citroen en mix met de poedersuiker tot een glazuur. Laat de cake volledig afkoelen en verdeel het glazuur over de cake. Top af met het overige maanzaad.

Tip: om plakken te voorkomen kan je de tulband bakvorm eventueel bekleden met bakpapier.

Tip: elke oven is anders dus houd je cake goed in de gaten. Je kunt checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is je cake gaar.

De gouden combinatie: citroen en maanzaad

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: recepten met citroen én maanzaad. Klinkt wellicht wat gek, maar het is wat ons betreft de gouden combinatie! Je combineert namelijk een knapperige bite met het frisse en zure van de citroen. Laat deze combinatie lekker zijn in zowel bakrecepten als in pasta recepten!

Zo is de citroen-maanzaadcake een aanrader voor wanneer er mensen op bezoek komen voor een kopje koffie of thee. Zo’n plakje citroen-maanzaadcake is ontzettend lekker. Fris, knapperig, vol van smaak, smeuïg en tegelijkertijd luchtig. Wat wil je nog meer? Wanneer je dol bent op koekjes, probeer dan deze koolhydraatarme citroenkoekjes met maanzaad. Door bloem te vervangen door amandelmeel bevatten deze koekjes veel minder koolhydraten. De citroen geeft een fris zuurtje, het maanzaad een bite en het amandelmeel en de ahornsiroop zorgen voor een zoete touch.

Ook voor het ontbijt is de combinatie van citroen met maanzaad aan te raden. Ga eens aan de slag met deze citroen-maanzaad pancakes. Deze friszoete pannenkoekjes zorgen voor de perfecte start van de dag! Ook voor de brunch of de lunch kan je deze pannenkoekjes maken. Eens wat anders proberen voor het diner? Maak dan deze pasta met spinazie, citroenboter en maanzaad. Een makkelijk recept met een zelfgemaakte citroenboter dat al in 20 minuten op tafel staat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via