Verwarm de oven voor op 220°C. Breng een pan met water aan de kook. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in 15 min. Giet af en laat 1 min. droogstomen in de pan.
2
Was ondertussen de witte en groene asperges. Schil de witte asperges en snijd alle asperges in gelijkmatige stukken van ongeveer 4 cm. Pel de knoflook en snijd fijn.
3
Leg de krieltjes na het koken op een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze één voor één met de onderkant van een glas. Zorg ervoor dat de krieltjes heel plat zijn, zo worden ze sneller crispy. Verdeel de olijfolie en wat zout over de krieltjes en schuif ze de oven in voor ongeveer 45 min. tot ze crispy zijn. Schep de krieltjes halverwege voorzichtig om. Houd de krieltjes goed in de gaten en verlaag de temperatuur van de oven eventueel wanneer het te snel gaat en de krieltjes te donker worden.
4
Verwarm een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de spekjes rustig aan. Voeg de asperges en knoflook toe wanneer het vet uit het spek komt, bestrooi met peper en zout en bak tot de groenten beetgaar zijn.
5
Pers het sap uit de limoen. Pel en snijd de rode ui fijn en snijd de dille fijn. Maak een sausje van de frites lijn, limoensap, ui, dille en mosterd.
6
Meng alles in een grote kom wanneer de krieltjes klaar zijn en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.