Crostini Met Honing Halloumi 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crostini met honing halloumi

Halloumi en honing is echt een gouden combinatie! We combineren het op een crostini, met tijm, hummus en zongedroogde tomaat. Een borrelhapje dat ontzettend makkelijk (en snel) is om te maken, terwijl het er fancy uitziet en niét normaal lekker is. Onthoud dit maar voor je eerstvolgende borrel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept crostini met honing halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Snijd de ciabatta in schuine plakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie en schuif voor 5 min. in het midden van de oven. Let op: dit kan heel snel gaan, dus houdt ze goed in de gaten.
2
Snijd ondertussen de halloumi in plakken. Verhit de overige olijfolie in een (grill)pan en bak de halloumi rondom goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 min. per kant. Voeg de honing toe aan de pan en bak de halloumi nog 1 min.
3
Besmeer de crostini’s met de hummus en beleg met de halloumi. Ris de takjes tijm en garneer de crostini’s met de tijm, crispy chili olie en wat peper en zout.

De lekkerste crostini’s voor bij de borrel

Crostini’s zijn typische Italiaanse borrelhapjes. Ze worden gemaakt van in stukjes gesneden stokbrood en vervolgens afgebakken in de oven of getoast zodat ze lekker krokant worden. Vervolgens kan je de ‘toastjes’ beleggen met alles wat jij lekker vindt. Denk aan vissoorten als tonijn en ansjovis, ga voor vlees zoals rosbief of carpaccio of maak de crostini’s vegetarisch met gegrilde groenten. Mogelijkheden zat! En het leukste is natuurlijk om een aantal verschillende crostini’s op tafel te zetten, zodat iedereen kan pakken waar hij zin in heeft.

Dit zijn een aantal van onze lievelingsrecepten:

  • Crostini met steak en gekarameliseerde ui: een heerlijk hapje voor de vleesliefhebbers onder ons. Karamelliseer de ui met knoflook en tijm, bak de biefstuk op de gewenste manier en beleg vervolgens de crostini’s. Dit doe je door er eerst aioli op te smeren en hier overheen de gekarameliseerde ui, biefstuk, tijm, bieslook en balsamicocrème te verdelen.
  • Crostini met vijgenjam en parmaham: wil je gemakkelijk en snel een lekker hapje op tafel toveren? Met deze crostini kan het! De crostini’s beleg je met rucola, parmaham, geitenkaas en vijgenjam.
  • Crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze: deze vegetarische variant is ontzéttend lekker. De appelstroop zorgt voor een zoetje, de Parmezaanse kaas voegt een zoute touch toe en de hartige champignons maken het helemaal compleet. Dit wil je proeven!
  • Crostini met vegan kip kerrie salade: zelfgemaakte kip kerrie salade kunnen wij altijd eten! In dit recept kiezen we voor vegan kip kerrie salade gemaakt met mango. Lekker fris en heerlijk in combinatie met bieslook, komkommer en citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via