Heb jij al eens van crostini gehoord? Het zijn eigenlijk toastjes, maar dan nóg lekkerder. Heerlijk voor bij de borrel! Je kan alle kanten op met crostini, maar onze favoriet is deze crostini met steak en gekarameliseerde ui. Daar loopt het water je van in de mond, toch?
Houd jij wel van uitgebreid borrelen? Maak dan eens crostini! Crostini zijn dunne sneetjes stokbrood, vaak ciabatta, besprenkelt met olijfolie en kort gegrild in de oven. Hierdoor worden ze lekker krokant. Beleg de crostini met je favoriete toppings en serveer ze direct. Dit smaakvolle borrelhapje vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane en de naam betekent letterlijk ‘dun toastje’. Dat is het eigenlijk ook!
Qua toppings kan je bij crostini eindeloos variëren. Kies vooral wat je lekker vindt of probeer een van onze recepten. Deze crostini met steak en gekarameliseerde ui is echt een aanrader voor als je een wat specialere variant op tafel wilt zetten. Dol op een zoete touch? Maak dan eens crostini met vijgenjam en parmaham. De pittige rucola in combinatie met de zoute ham, romige geitenkaas en zoete vijgenjam is een ‘match made in heaven’. Dit recept staat al in 15 minuten op de borrelplank. Zodra het in de oven staat, kan jij alvast de drankjes inschenken!
Deze crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze is ook erg lekker. Door het zoete van de appelstroop te combineren met het zoute van de kaas en het hartige van de champignons, is elke hap een smaakexplosie. Liever een plantaardig borrelhapje? Ook dan kan je crostini maken! Zo is deze crostini met vegan kip kerrie salade erg lekker. De mango geeft de vegan kip kerrie salade een lekkere zoete smaak. Verder gebruiken we vegan brood, plantaardige kip, kokosyoghurt en vegan mayonaise. Zo zie je maar weer dat vegan eten met alternatieven gemakkelijk is!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment