Crostini met steak en gekarameliseerde ui
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crostini met steak en gekarameliseerde ui

Heb jij al eens van crostini gehoord? Het zijn eigenlijk toastjes, maar dan nóg lekkerder. Heerlijk voor bij de borrel! Je kan alle kanten op met crostini, maar onze favoriet is deze crostini met steak en gekarameliseerde ui. Daar loopt het water je van in de mond, toch?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten

Recept crostini met steak en gekarameliseerde ui

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel en hak de knoflook fijn en ris de takjes tijm.
2
Verhit ½ van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de knoflook en ½ van de tijm toe. Blijf net zo lang bakken tot de ui karamelliseert. Dit duurt ongeveer 10-15 min.
3
Dep ondertussen de biefstuk droog met een stuk keukenpapier en besprenkel beide kanten met peper en zout. Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de biefstuk op de manier waarop jij hem lekker vindt (raw, medium of well done). Wikkel in aluminiumfolie en laat het vlees 5 min. rusten.
4
Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster voor 5 min. in het midden van de oven. Let op: dit kan heel snel gaan, dus houdt ze goed in de gaten.
5
Snijd de biefstuk in plakjes en hak de bieslook fijn. Besmeer de crostini’s met de aioli en beleg met de gekarameliseerde ui en biefstuk. Top af met de overige tijm, bieslook en balsamicocrème.

Heerlijke crostini recepten voor bij de borrel

Houd jij wel van uitgebreid borrelen? Maak dan eens crostini! Crostini zijn dunne sneetjes stokbrood, vaak ciabatta, besprenkelt met olijfolie en kort gegrild in de oven. Hierdoor worden ze lekker krokant. Beleg de crostini met je favoriete toppings en serveer ze direct. Dit smaakvolle borrelhapje vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane en de naam betekent letterlijk ‘dun toastje’. Dat is het eigenlijk ook!

Qua toppings kan je bij crostini eindeloos variëren. Kies vooral wat je lekker vindt of probeer een van onze recepten. Deze crostini met steak en gekarameliseerde ui is echt een aanrader voor als je een wat specialere variant op tafel wilt zetten. Dol op een zoete touch? Maak dan eens crostini met vijgenjam en parmaham. De pittige rucola in combinatie met de zoute ham, romige geitenkaas en zoete vijgenjam is een ‘match made in heaven’. Dit recept staat al in 15 minuten op de borrelplank. Zodra het in de oven staat, kan jij alvast de drankjes inschenken!

Deze crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze is ook erg lekker. Door het zoete van de appelstroop te combineren met het zoute van de kaas en het hartige van de champignons, is elke hap een smaakexplosie. Liever een plantaardig borrelhapje? Ook dan kan je crostini maken! Zo is deze crostini met vegan kip kerrie salade erg lekker. De mango geeft de vegan kip kerrie salade een lekkere zoete smaak. Verder gebruiken we vegan brood, plantaardige kip, kokosyoghurt en vegan mayonaise. Zo zie je maar weer dat vegan eten met alternatieven gemakkelijk is!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via