Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de baguette in plakjes van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ½ van de olijfolie erover. Plaats 15 min. in de oven tot goudbruin. Leg de laatste 8 min. de frambozen erbij.
2
Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en ½ van de citroenrasp met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
3
Hak de pistachenoten fijn en snijd de basilicum grof. Meng dit met de overige citroenrasp en de overige olijfolie. Halveer de Italiaanse beenham.
4
Verdeel de ricotta over de crostini’s en beleg de helft met Italiaanse beenham en de andere helft met de gegrilde frambozen.
5
Verdeel de pistache tapenade over de crostini’s en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.