Crostini Met Biefstuk Chimmichurri En Burrata2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crostini met biefstuk chimichurri en burrata

Biefstuk alleen geschikt als hoofdgerecht? Nee hoor, integendeel! Dat bewijzen deze crostini’s met biefstuk chimichurri en burrata. Mals gesneden biefstuk op een bedje van romige burrata en knapperige crostini, afgetopt met een heerlijke chimichurri. Loopt het water je al in de mond?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Crostini met biefstuk chimichurri en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 6 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Hak de peterselie en oregano grof. Meng in een kom met de olijfolie en balsamicoazijn tot een grove chimichurri. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de biefstuk 2–3 min. per kant voor medium-rare resultaat. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd in dunne plakjes.
4
Scheur de burrata voorzichtig open. Ris de takjes rozemarijn. Verdeel de burrata over de crostini, gevolgd door de biefstuk. Top af met chimichurri en rozemarijn en serveer direct.

De lekkerste crostini’s met vlees

Heb jij al eens crostini’s voor bij de borrel of als voorgerecht gemaakt? Het is eigenlijk een heel makkelijk recept om te maken. Het enige dat je nodig hebt, is (afbak) stokbrood, olijfolie, zout en een oven. De crostini’s bak je lekker krokant in de oven en daarna kan je ze serveren met bijvoorbeeld olijfolie en zout, aftoppen met een frisse tomatensalsa of je kan uitpakken met wat vlees! Zo gaan we in dit recept voor crostini’s met malse biefstuk, zelfgemaakte chimichurri en romige burrata. Je prikkelt al je smaakpapillen, wat zorgt voor een smaakexplosie in de mond bij elke hap. Heerlijk en perfect voor bij de borrel!

Deze heerlijke crostini met steak en gekarameliseerde ui is nog zo’n recept dat je wilt maken. Kogelbiefstuk wordt op middelhoog vuur gebakken op de manier waarop jij het lekker vindt en vervolgens wordt het plakjes gesneden. De knapperig gebakken crostini’s besmeer je met aioli waar je de biefstuk en gekarameliseerde ui op legt, gevolgd door tijm, bieslook en balsamicocrème. Zeker weten dat je gaat genieten van dit recept!

Meer een liefhebber van ham? Ga dan voor crostini’s met vijgenjam en parmaham. Een lekker borrelhapje vol diverse smaken! Zoute ham, zachte geitenkaas, peperige rucola en zoete vijgenjam. Al in 15 minuten kan je genieten van dit lekkere borrelhapje. Ook lekker: crostini met beenham en frambozen. Een kleurrijk hapje waarbij je zeker van elk hapje gaat genieten. De combinatie van knapperige crostini, romige citroenricotta, zelfgemaakte pistache tapenade, zoute beenham en zoete frambozen is er eentje voor in de boeken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via