Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Pel en hak de knoflook fijn en ris de takjes tijm.
2
Verhit ½ van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Wanneer de ui glazig wordt, voeg je de knoflook en ½ van de tijm toe. Blijf net zo lang bakken tot de ui karamelliseert. Dit duurt ongeveer 10-15 min.
3
Dep ondertussen de biefstuk droog met een stuk keukenpapier en besprenkel beide kanten met peper en zout. Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de biefstuk op de manier waarop jij hem lekker vindt (raw, medium of well done). Wikkel in aluminiumfolie en laat het vlees 5 min. rusten.
4
Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster voor 5 min. in het midden van de oven. Let op: dit kan heel snel gaan, dus houdt ze goed in de gaten.
5
Snijd de biefstuk in plakjes en hak de bieslook fijn. Besmeer de crostini’s met de aioli en beleg met de gekarameliseerde ui en biefstuk. Top af met de overige tijm, bieslook en balsamicocrème.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.