Deze currysoep is een heerlijke en voedzame maaltijd. De groenten en de vis worden langzaam gegaard in de bouillon en krijgen daardoor nog meer smaak. Een mooie combinatie met rijst.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept currysoep met pangasiusfilet
Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.
3
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en currypasta 3 tot 4 min. op laag vuur tot deze begint te geuren.
4
Voeg voorzichtig 500 ml water en het bouillonblokje toe aan de currypasta. Breng aan de kook.
5
Voeg de kikkererwten en Chinese kool toe en verwarm op middelhoog vuur een paar minuten mee.
6
Dep de pangasiusfilet droog en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm. Breng op smaak met peper. Voeg deze toe aan de bouillon samen met de cherrytomaatjes. Laat dit 10 min. in de soep mee garen.
7
Snijd de bosui in ringen en voeg deze de laatste 2 min. toe.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment