currysoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Currysoep met pangasiusfilet

Deze currysoep is een heerlijke en voedzame maaltijd. De groenten en de vis worden langzaam gegaard in de bouillon en krijgen daardoor nog meer smaak. Een mooie combinatie met rijst.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept currysoep met pangasiusfilet

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook fijn. Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.
3
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en currypasta 3 tot 4 min. op laag vuur tot deze begint te geuren.
4
Voeg voorzichtig 500 ml water en het bouillonblokje toe aan de currypasta. Breng aan de kook.
5
Voeg de kikkererwten en Chinese kool toe en verwarm op middelhoog vuur een paar minuten mee.
6
Dep de pangasiusfilet droog en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm. Breng op smaak met peper. Voeg deze toe aan de bouillon samen met de cherrytomaatjes. Laat dit 10 min. in de soep mee garen.
7
Snijd de bosui in ringen en voeg deze de laatste 2 min. toe.
8
Serveer in diepe borden samen met de rijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via