Snipper de ui en knoflook, rasp de gember en wortel fijn en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, wortel en gember op laag vuur samen met de kurkuma, gemalen kardemom, en chilivlokken. Voeg daarna de courgette toe en bak deze ongeveer 5 min. mee.
2
Voeg vervolgens de garam masala, kokosmelk en de rode linzen toe. Rasp het groen van de limoenschil en voeg toe aan het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel ca. 20 tot 30 min. op laag vuur.
3
Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bereid de raita door de munt fijn te mengen en te mengen met Griekse yoghurt, komijn, sap van een halve limoen en honing.
4
Bak op het laatst de zalm in een pan met de overige olie op middelhoog vuur. Bak eerst 4 tot 5 min. op de huid, draai de vis vervolgens om en bak nog eens 2 min. Hak de spinazie grof en roer deze door de dahl en laat slinken.
5
Hak de pinda’s grof en zet apart. Serveer de dahl met rijst, verdeel de zalm in stukjes over het gerecht en garneer met verse koriander, gehakte pinda’s en een partje limoen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.