Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2
Smelt de pure chocolade samen met 175 gr roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Haal van de warmtebron en voeg de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker toe. Mix met een garde totdat alle suiker door het mengsel is opgenomen. Voeg de eieren en oploskoffie toe en mix opnieuw totdat alles is opgenomen.
3
Voeg de bloem, cacaopoeder en het zout toe aan het mengsel. Spatel voorzichtig door elkaar totdat alles goed is gemengd. Verdeel het beslag over de bakvorm en schuif voor 30 min. in het midden van de oven. Laat 45 min. afkoelen in de vorm. Haal hem uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster.
4
Doe voor de frosting de overige zachte ongezouten roomboter samen met de Kahlua in een kom en mix 1 min. met de handmixer. Voeg ½ van de poedersuiker toe en mix opnieuw. Wanneer de poedersuiker is opgenomen, voeg je het tweede deel toe. Mix opnieuw tot een luchtige frosting. Verdeel over de brownie en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.