In samenwerking met:
La Vie Flammkuchen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Flammkuchen met asperges, vegan bacon & zoete aardappel

Liefde gaat door de maag, toch? Deze flammkuchen laat jouw hart (én je maag) sneller kloppen. Als je dit flammkuchen recept geproefd hebt, heb je een nieuwe favoriet. In dit recept worden de plantaardige bacon strips van laviefoods.nl gebruikt. Heerlijke vegan bacon die veel lijkt op echte bacon. De plantaardige bacon wordt op beukenhout gerookt, waardoor het een heerlijke, rokerige smaak heeft. Dit moet je proberen!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Ghislaine van Veggilaine

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met asperges, vegan bacon & zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
2
Pel intussen de knoflook en hak fijn. Meng de crème fraîche of ricotta met het citroensap, de citroenrasp, de knoflook en een snuf peper en zout. Bestrijk het deeg met het mengsel, behalve de randjes.
3
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verdeel deze samen met de vegan bacon en de aspergetips over het deeg.
4
Breng een pan met water aan de kook. Schil intussen de zoete aardappel met een dunschiller en snijd de geschilde aardappel vervolgens met de dunschiller in dunne plakjes. Snijd de plakjes eventueel bij in de lengte, zodat je dunne linten hebt. Kook de plakjes aardappel 3 min.
5
Laat de plakjes aardappel afkoelen. Pak een dikker plakje aardappel en rol dit op. Wikkel hier vervolgens een dunner plakje aardappel omheen, zodat er een roosje ontstaat. Verdeel de roosjes over het deeg.
6
Bestrijk de flammkuchen olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Verkruimel een handje pecannoten en verdeel over de flammkuchen. Bak de flammkuchen voor ongeveer 20 min. in de oven, tot goudbruin. Serveer met rucola en balsamico crema.

Weten welke bacon we gebruiken? stap voor stap maakt? Bekijk het via de video!

Tip: Het helpt om de dikkere plakjes aardappel in het midden te gebruiken en langere plakjes aan de buitenranden.

Waar komt flammkuchen vandaan?

Flammkuchen is een authentiek Duits gerecht. De naam doet het natuurlijk al vermoeden! De letterlijke betekenis is ‘brandende taart’. Het traditionele Duitse gerecht kom je bij ons oosterburen overal tegen. In veel horecagelegenheden hebben ze het op de kaart staan, Duitse mensen gaan graag zelf aan de slag en zelfs op straat kom je het hier en daar tegen. En natuurlijk kan je er ook van genieten op bierfestivals zoals een Oktoberfest.

De ouderwets lekkere Duitse flammkuchen zijn ontstaan en ontdekt in de Elzas. Hier noemen ze flammkuchen ook wel tarte flambe. De Elzas is een gebied dat deel uitmaakte van Duitsland, maar nu een staat is van Frankrijk. Hoe flammkuchen is ontstaan? De bakkers in de Elzas gebruikten overgebleven deeg om te testen of de broodoven de juiste temperatuur had. De perfecte temperatuur was bereikt wanneer het deeg in 2 min. gaar was. Was de temperatuur van de oven te hoog? Dan verbrandde het deeg. Daar komt de naam flammkuchen vandaan.

Heerlijke recepten voor flammkuchen

Ben je op zoek naar een lekker flammkuchen recept? Het grote voordeel is dat je flammkuchen met heel veel verschillende toppings kan maken. Maak het met lekker veel verschillende groenten en kies bijvoorbeeld voor hüttenkäse om het lekker romig te maken. Maak een flammkuchen met geitenkaas en spinazie of ga voor flammkuchen met zalm en biet. Of je nu vegetarisch wilt eten of zin hebt in vlees of vis, de keuze is aan jou!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?