Flammkuchen met asperges, vegan bacon & zoete aardappel
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
2
Pel intussen de knoflook en hak fijn. Meng de crème fraîche of ricotta met het citroensap, de citroenrasp, de knoflook en een snuf peper en zout. Bestrijk het deeg met het mengsel, behalve de randjes.
3
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Verdeel deze samen met de vegan bacon en de aspergetips over het deeg.
4
Breng een pan met water aan de kook. Schil intussen de zoete aardappel met een dunschiller en snijd de geschilde aardappel vervolgens met de dunschiller in dunne plakjes. Snijd de plakjes eventueel bij in de lengte, zodat je dunne linten hebt. Kook de plakjes aardappel 3 min.
5
Laat de plakjes aardappel afkoelen. Pak een dikker plakje aardappel en rol dit op. Wikkel hier vervolgens een dunner plakje aardappel omheen, zodat er een roosje ontstaat. Verdeel de roosjes over het deeg.
6
Bestrijk de flammkuchen olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Verkruimel een handje pecannoten en verdeel over de flammkuchen. Bak de flammkuchen voor ongeveer 20 min. in de oven, tot goudbruin. Serveer met rucola en balsamico crema.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.