Gegratineerde pastaschotel met witlof
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Gegratineerde pastaschotel met witlof

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat afkoelen.
2
Haal de peterselie van de takjes en hak ¾ fijn. Snijd de bloemkool in roosjes, breng een pan water aan de kook, kook 8 min. en giet af.
3
Was de witlof en verwijder de buitenste bladeren en de stronk. Snijd de witlof over de lengte 2 keer doormidden.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het gehakt met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder in 3 à 5 min. rul op middelhoog.
5
Meng de pasta, bloemkoolroosjes, het gehakt en de fijngehakte peterselie in een kom.
6
Schep het geheel vervolgens in een ovenschaal en verdeel de witlof over de bovenkant. Verdeel vervolgens de kaas over de ovenschotel zodat de bovenkant volledig is bedekt. Zet de schaal 20 à 25 min. in de oven en garneer met de overige blaadjes peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via