Print opties

Sluiten

Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de cherrytomaatjes met de helft van de knoflook, balsamicoazijn, suiker en de helft van de olijfolie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 45 min. in de oven.
2
Zet een grote pan water op voor de asperges. Schil de groene en witte asperges en snijd 1 cm van de kontjes af. Kook de asperges in 3 tot 5 min. beetgaar en spoel koud. Zijn de groene asperges veel dunner dan de witte asperges, voeg ze dan 2 min. later toe.
3
Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 3 min. in de droge pan. Voeg de rest van de knoflook en panko toe en bak 2 min. mee. Pluk intussen de peterselie en hak fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Schep het geheel uit de pan en laat afkoelen.
4
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de asperges in 3 min. rondom aan.
5
Verdeel de asperges over de borden. Leg de burratine op de asperges en maak er een klein sneetje in. Verdeel de cherrytomaatjes en het amandel-knoflookkruim over de borden. Maak af met de rest van de olijfolie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.