Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd de spruitjes in plakjes en meng met 2/5 van de olijfolie en wat peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. tot goudbruin en gaar.
2
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de baconblokjes krokant. Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Hak de walnoten grof. Smelt de ongezouten roomboter in dezelfde pan, voeg het paneermeel en walnoten toe. Bak goudbruin en laat afkoelen.
3
Maak de dressing door de ansjovisfilets fijn te prakken met een vork. Meng met de mosterd, citroensap, witte wijnazijn, mayonaise en de overige olijfolie tot een gladde saus.
4
Meng de geroosterde spruitjes met de baconblokjes. Verdeel het paneermeelmengsel en de za’atar kruiden eroverheen en serveer met de dressing.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.