Zin in een makkelijk, maar smaakvol gerecht? Ga dan aan de slag met gestoofde kabeljauw met meergranen rijst en broccoli. Door de kabeljauw te stoven in kruidige kokosmelk, wordt deze heerlijk van smaak en lekker mals, zonder dat het droog wordt.
Meergranen rijst is een heerlijke en voedzame variant van rijst, die wordt geproduceerd door het combineren van verschillende soorten granen. Dit type rijst is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een voedzamere optie dan ‘normale’ rijst!
Een van de belangrijkste voordelen van meergranen rijst is dat het een hogere voedingswaarde heeft dan andere soorten rijst. Het bevat namelijk meer vezels, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld witte rijst. Hierdoor draagt het bij aan een gezonde spijsvertering, een stabielere bloedsuikerspiegel en een betere algehele gezondheid. Een ander voordeel van meergranen rijst is dat het veelzijdiger is dan andere soorten rijst. Het kan worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, zoals soepen, salades, stoofschotels en meer. Het heeft een heerlijke nootachtige smaak en een stevige textuur, waardoor het een heerlijke toevoeging is aan elk gerecht.
Naast meergranen rijst heb je nog meer dagelijkse producten die je gemakkelijk kunt vervangen voor een meergranen optie. Denk bijvoorbeeld aan crackers, rijstwafels, wraps, muesli en brood. Vervang bijvoorbeeld naturel wraps eens voor meergranenwraps. Beleg deze wraps met falafel en kruidige boontjes. De boontjes worden gekruid met boemboe, wat een heerlijke smaakmaker is. Of kies eens voor meergranen brood en maak er hartige wentelteefjes van. Lekker met pesto en Italiaanse kruiden als hartige smaakmakers. Van overgebleven meergranen brood kun je ook heerlijke croutons maken. Verwerk de crunchy homemade croutons in een waldorfsalade met een heerlijke frisse dressing van magere kwark, citroensap, olijfolie en dille en je salade is compleet.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment