Gestoofde Kabeljauw Met Meergranen Rijst En Broccoli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gestoofde kabeljauw met meergranen rijst en broccoli

Zin in een makkelijk, maar smaakvol gerecht? Ga dan aan de slag met gestoofde kabeljauw met meergranen rijst en broccoli. Door de kabeljauw te stoven in kruidige kokosmelk, wordt deze heerlijk van smaak en lekker mals, zonder dat het droog wordt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gestoofde kabeljauw met meergranen rijst en broccoli

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de sjalot. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 min. aan. Voeg de 5-spices kruiden toe en bak 1 min. mee.
3
Blus het geheel af met kokosmelk en gembersiroop en roer goed door. Leg de kabeljauwfilets in de pan, sluit de pan met het deksel en stoof in 8 tot 10 min. gaar, afhankelijk van de dikte.
4
Zet ondertussen een grote pan water op voor de broccoli en kook intussen de broccoli in 6 tot 8 min. beetgaar.
5
Verdeel de rijst en broccoli over de borden, schep de kabeljauw en saus erbij. Maak het gerecht af met de granaatappelpitjes en kiemmix.

Een voedzamere variant van rijst: meergranen rijst

Meergranen rijst is een heerlijke en voedzame variant van rijst, die wordt geproduceerd door het combineren van verschillende soorten granen. Dit type rijst is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een voedzamere optie dan ‘normale’ rijst!

Een van de belangrijkste voordelen van meergranen rijst is dat het een hogere voedingswaarde heeft dan andere soorten rijst. Het bevat namelijk meer vezels, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld witte rijst. Hierdoor draagt het bij aan een gezonde spijsvertering, een stabielere bloedsuikerspiegel en een betere algehele gezondheid. Een ander voordeel van meergranen rijst is dat het veelzijdiger is dan andere soorten rijst. Het kan worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, zoals soepen, salades, stoofschotels en meer. Het heeft een heerlijke nootachtige smaak en een stevige textuur, waardoor het een heerlijke toevoeging is aan elk gerecht.

Nog meer recepten met meergranen producten

Naast meergranen rijst heb je nog meer dagelijkse producten die je gemakkelijk kunt vervangen voor een meergranen optie. Denk bijvoorbeeld aan crackers, rijstwafels, wraps, muesli en brood. Vervang bijvoorbeeld naturel wraps eens voor meergranenwraps. Beleg deze wraps met falafel en kruidige boontjes. De boontjes worden gekruid met boemboe, wat een heerlijke smaakmaker is. Of kies eens voor meergranen brood en maak er hartige wentelteefjes van. Lekker met pesto en Italiaanse kruiden als hartige smaakmakers. Van overgebleven meergranen brood kun je ook heerlijke croutons maken. Verwerk de crunchy homemade croutons in een waldorfsalade met een heerlijke frisse dressing van magere kwark, citroensap, olijfolie en dille en je salade is compleet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via