Deze hasselback pompoen caprese is een verrassende combinatie van herfst en Italiaanse smaken. De pompoen snijd je in, bak je af in de oven en vul je vervolgens met pesto, tomaat en mozzarella. Een enorm kleurrijk ovenschotel recept dat gegarandeerd bij iedereen in de smaak gaat vallen!
Vind je het af en toe lastig om antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’? Dat begrijpen we! Onze tip is om lekker af te wisselen met verschillende groenten, en daar gerechten omheen te bedenken. Vandaag zetten we de pompoen in het zonnetje, een veelzijdige groentesoort die je in ontzettend veel gerechten kan verwerken. Het zachte vruchtvlees heeft een milde, lichtzoete smaak, waardoor het zich goed laat combineren met allerlei ingrediënten.
Denk bijvoorbeeld aan een romige pompoensoep, een klassieker die je op smaak brengt met kruiden zoals kerrie, komijn of een vleugje kokosmelk. Voor een verwarmende hoofdmaaltijd kan je pompoen verwerken in een stoofschotel of risotto. Geroosterde pompoenpartjes uit de oven, besprenkeld met olijfolie en kruiden, zijn een heerlijk bijgerecht.
Ook in de wereld van bakken doet pompoen het goed. Maak een smeuïge pompoencake of -muffins, of ga voor een traditionele Amerikaanse pumpkin pie. De natuurlijke zoetheid van pompoen zorgt ervoor dat je minder suiker hoeft te gebruiken, wat het een gezonder alternatief maakt.
Wil je eens iets anders proberen? Gebruik pompoenpuree als basis voor een pasta- of pizzasaus. Of vul een halve pompoen met bijvoorbeeld quinoa, feta en groenten en bak het in de oven voor een voedzaam vegetarisch gerecht. Zelfs in smoothies of pannenkoeken recepten kun je pompoen verwerken voor een herfstige twist.
Kortom, koken met pompoen biedt voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor een hartig gerecht of een zoete traktatie, met deze veelzijdige groente zet je altijd iets bijzonders op tafel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment