Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groente muffin

Een mooi basisrecept voor groentemuffins. Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met de groenten en kruiden zolang je de basis van eieren en melk hetzelfde houdt. Ideaal om restjes groenten op te maken! De groentemuffin is het perfecte tussendoortje om mee te nemen in jouw lunch box naar werk of om mee te nemen in de bento box van jouw kinderen naar school!

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept groente muffin

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de muffinvorm in met de olijfolie. Vul de muffinvorm met de groenten, tot ¾ onder de rand.
2
Meng de eieren met de melk, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
3
Verdeel het eimengsel over de groenten in de muffinvorm. Strooi over iedere muffin wat geraspte kaas.
4
Bak de muffins 20 min. tot de bovenkant mooi goudbruin is. Open de ovendeur langzaam en laat de muffins iets afkoelen met de ovendeur op een kiertje. Op die manier zullen ze niet inzakken na het bakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via