In samenwerking met:
Groenten tortilla met bloemkool schnitzel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groenten tortilla met bloemkool schnitzel

Ontdek dit vegetarische groenten tortilla recept met bloemkool schnitzel. De worteltortilla vullen we met roomkaas, tomaat en rucola. Het zuurtje van de citroen geeft de extra touch aan het lekkere gerecht. Precies wat je wilt bij een tortilla!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept groenten tortilla met bloemkool schnitzel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de tomaten in plakjes. Verwarm een pan op hoog vuur en bak de tortilla’s kort.
2
Verwarm in een andere pan de helft van de olijfolie. Bak de Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel volgens de aanwijzingen op de verpakking aan beide kanten krokant.
3
Smeer roomkaas op de tortilla's en bedek met de tomaat en rucola. Pers het sap uit de citroen. Bestrooi met peper en zout. Besprenkel naar smaak met de resterende olijfolie en citroensap.
4
Snijd de warme Garden Gourmet Cauliflower Schnitzel in plakjes en verdeel deze over de rucola. Vouw de tortilla's dicht en serveer.

Wraps en tortilla’s

Wraps en tortilla’s hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de Azteken en de Maya’s. De tortilla, een plat brood gemaakt van maïs of tarwemeel, werd gebruikt als basisvoedsel in deze culturen en werd traditioneel bereid door het deeg op een hete stenen plaat te bakken. Tijdens de Spaanse verovering van Meso-Amerika in de 16e eeuw werden de Spaanse invloeden geïntroduceerd in de lokale keuken en werden er nieuwe ingrediënten aan de tortilla’s toegevoegd, zoals vlees en kaas. Dit leidde uiteindelijk tot de komst van burrito’s, enchilada’s en andere bekende Mexicaanse gerechten.

Pas in de jaren 1980 en 1990 werd de tortilla populair in de Verenigde Staten. Mensen kozen steeds vaker voor een tortilla als alternatief voor sandwiches. Dit leidde tot de wrap, een gevulde tortilla die wordt opgerold om gemakkelijk te kunnen eten. Sindsdien zijn wraps en tortilla’s over de hele wereld populair geworden en worden ze gebruikt in verschillende keukens en gerechten. Het blijft een veelzijdige en heerlijke basis voor allerlei recepten en het kan worden gevuld met allerlei soorten ingrediënten, van groenten en vlees tot kaas en salsa. Of je nu van traditionele Mexicaanse gerechten houdt of liever experimenteert met nieuwe smaken, wraps en tortilla’s blijven een populaire keuze voor maaltijden en snacks!

Naast de klassieke tortilla zie je steeds vaker tortilla’s gemaakt van groenten. In dit recept van Garden Gourmet gebruiken we worteltortilla’s die we combineren met de bloemkool schnitzel, roomkaas, rucola en tomaten. Naast worteltortilla’s heb je ook een spinazie variant. In dit recept combineren we het met groenten en falafel. Om tijd te besparen, kiezen wij voor kant-en-klare spinazie wraps, waardoor je het gerecht al in 10 minuten op tafel zet! Mocht je meer tijd hebben, maak dan zelf spinazie wraps.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.