Groentegratin Ansjovis Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Groentengratin met ansjovis

Met courgette, aardappel en ansjovis maak je een eenvoudige, maar superlekkere groentengratin. Zo eentje die lekker lang in de oven staat, waardoor hij alle tijd heeft om het perfecte kaaskorstje te ontwikkelen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept groentengratin met ansjovis

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette in dunne plakjes. Rasp de Gruyère.
2
Doe de room samen met de ansjovis, ½ van de Gruyère en de nootmuskaat in de blender en mix tot een gladde massa.
3
Verwarm de oven voor op 150°C. Pel de knoflook en wrijf de ovenschaal ermee in. Vet de ovenschaal in met ½ van de boter.
4
Bedek de bodem met een laag aardappelen, gevolgd door een dun laagje zout. Bedek met een laagje courgette en schenk er een beetje van het roommengsel over, tot de courgette net onderstaat. Herhaal tot de ovenschaal is gevuld en bedek met de overige Gruyère.
5
Breek de overige boter in kleine stukjes en verdeel over de gratin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en leg op de gratin. Bak 60 min. in de oven tot goudbruin en krokant.

Smaakvolle gratins voor iedere dag

Hoewel je bij een gratin vaak denkt aan de winter, zijn deze ovenschotel recepten ook heerlijk om te maken in de zomer! Wanneer je kiest voor andere ingrediënten krijgt het al snel een zomers tintje. Met als basis aardappelen en natuurlijk een onmisbaar krokant kaaskorstje maak je elke gratin al snel lekker.

Deze gratin met courgette, ansjovis, aardappelen en Gruyère is ontzettend smaakvol. Na 15 minuten schuif je hem nog 60 minuten in de oven, zodat de gratin mooi goudbruin wordt gebakken en er een lekker kaaskorstje ontstaat. Een klassieker die zowel in de winter als in de zomer lekker is, is een ovenschotel aardappel anders. Iedereen kent de smaak van een aardappel anders bacon en ui. De herkenbare saus uit pot heb je vast en zeker wel eens gegeten. Wij maken er een lekkere ovenschotel van met bloemkool, zodat je gelijk je dagelijkse portie groenten binnenkrijgt.

Deze aardappelgratin met groene asperges is ook erg lekker om te maken zodra het zonnetje schijnt. Lekker romig, vol van smaak en natuurlijk met het bekende krokante laagje aan de bovenkant. Deze aardappelgratin is heerlijk als hoofdgerecht, maar je kan hem ook serveren als bijgerecht met een fris salade recept ernaast. Deze aspergegratin met rivierkreeftjes is ook een echte aanrader. De asperges bakken we nadat we ze hebben gekookt in een romige pestosaus. Hierna worden ze gegratineerd in de oven en toppen we het af met Parmezaanse kaas en ongezouten pistachenoten. Het resultaat? Een knapperige smaakbom! Ook lekker: een zoete aardappelgratin met appel, Parmezaanse kaas en lekkere kruiden. Heerlijk om te serveren als bijgerecht met bijvoorbeeld een stukje vis, vlees of vegetarische vervanger!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via