Met courgette, aardappel en ansjovis maak je een eenvoudige, maar superlekkere groentengratin. Zo eentje die lekker lang in de oven staat, waardoor hij alle tijd heeft om het perfecte kaaskorstje te ontwikkelen.
Hoewel je bij een gratin vaak denkt aan de winter, zijn deze ovenschotel recepten ook heerlijk om te maken in de zomer! Wanneer je kiest voor andere ingrediënten krijgt het al snel een zomers tintje. Met als basis aardappelen en natuurlijk een onmisbaar krokant kaaskorstje maak je elke gratin al snel lekker.
Deze gratin met courgette, ansjovis, aardappelen en Gruyère is ontzettend smaakvol. Na 15 minuten schuif je hem nog 60 minuten in de oven, zodat de gratin mooi goudbruin wordt gebakken en er een lekker kaaskorstje ontstaat. Een klassieker die zowel in de winter als in de zomer lekker is, is een ovenschotel aardappel anders. Iedereen kent de smaak van een aardappel anders bacon en ui. De herkenbare saus uit pot heb je vast en zeker wel eens gegeten. Wij maken er een lekkere ovenschotel van met bloemkool, zodat je gelijk je dagelijkse portie groenten binnenkrijgt.
Deze aardappelgratin met groene asperges is ook erg lekker om te maken zodra het zonnetje schijnt. Lekker romig, vol van smaak en natuurlijk met het bekende krokante laagje aan de bovenkant. Deze aardappelgratin is heerlijk als hoofdgerecht, maar je kan hem ook serveren als bijgerecht met een fris salade recept ernaast. Deze aspergegratin met rivierkreeftjes is ook een echte aanrader. De asperges bakken we nadat we ze hebben gekookt in een romige pestosaus. Hierna worden ze gegratineerd in de oven en toppen we het af met Parmezaanse kaas en ongezouten pistachenoten. Het resultaat? Een knapperige smaakbom! Ook lekker: een zoete aardappelgratin met appel, Parmezaanse kaas en lekkere kruiden. Heerlijk om te serveren als bijgerecht met bijvoorbeeld een stukje vis, vlees of vegetarische vervanger!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment