Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette in dunne plakjes. Rasp de Gruyère.
2
Doe de room samen met de ansjovis, ½ van de Gruyère en de nootmuskaat in de blender en mix tot een gladde massa.
3
Verwarm de oven voor op 150°C. Pel de knoflook en wrijf de ovenschaal ermee in. Vet de ovenschaal in met ½ van de boter.
4
Bedek de bodem met een laag aardappelen, gevolgd door een dun laagje zout. Bedek met een laagje courgette en schenk er een beetje van het roommengsel over, tot de courgette net onderstaat. Herhaal tot de ovenschaal is gevuld en bedek met de overige Gruyère.
5
Breek de overige boter in kleine stukjes en verdeel over de gratin. Ris de blaadjes van de takjes tijm en leg op de gratin. Bak 60 min. in de oven tot goudbruin en krokant.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.