Print opties

Sluiten

Harira (geurige Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten)

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snipper de ui en snijd de peterselie en koriander fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes en pureer met een staafmixer. Snijd het rundvlees in blokjes.
2
Verwarm olie in een soeppan en voeg hier de uien en het vlees aan toe. Bak het vlees en de uien 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, versgemalen peper, tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Laat 3 minuten meebakken met het vlees om de smaak vrij te laten komen.
3
Voeg de bouillon en de gepureerde tomaten toe aan de pan met vlees en uien. Meng in een bakje het bloem met het koude water. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Giet de helft van het bloempapje al roerend in de soep. Voor een dikkere soep voeg je ook de rest van het bloempapje toe. Voeg de linzen toe aan de soep en laat 20 minuten koken.
4
Voeg nu de parelcouscous, kikkererwten en de helft van de koriander toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken totdat de parelcouscous gaar is. Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout.
5
Serveer de soep in een soepkommetje en top af met verse koriander en/of peterselie en wat kikkererwten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.