Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200℃. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en vet de gebakvormpjes in met boter. Hak de pistachenoten in grove stukjes.
2
Bekleed de gebakvormpjes inclusief de randen met het bladerdeeg en verdeel de stukjes pistachenoten over de bodem. Leg overgebleven bladerdeeg als laagje bovenop de pistachenoten, zodat deze lekker knapperig blijven.
3
Snijd 4 gelijke plakjes met een dikte van 1 cm van de bieten en snijd de overgebleven bieten in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot in fijne stukjes en verdeel deze samen met de blokjes biet over de bladerdeegvormpjes. Zorg ervoor dat de bladerdeegvormpjes niet te vol zitten.
4
Breek de eieren in de maatbeker en klop ze los met 2 el geitenkaas spread. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Schenk de bladerdeegvormpjes vol met het eimengsel tot 0,5 cm onder de rand en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
5
Haal de hartige taartjes uit de oven en haal ze voorzichtig uit de gebaksvormpjes. Smelt boter in een koekenpan op laag vuur, terwijl de hartige taartjes iets afkoelen. Strooi de suiker over de gesmolten boter. Verhit op halfhoog vuur tot de suiker opgelost is en er nog geen bruinkleuring is ontstaan. Schenk het overgehouden bietensap in de pan en leg de plakjes rode biet in de pan zodat deze worden bedekt met het suiker-botermengsel.
6
Haal de opgewarmde bietenplakjes uit de pan en leg ze op de hartige taartjes. Pak 2 lepels, en lepel met de ene de geitenkaas spread uit het bakje. Haal met de andere lepel de spread voorzichtig van de eerste lepel af en leg op de taartjes. Serveer de hartige taartjes op een bord met een streep bietensap. Tip: Wist je dat de handeling met de twee lepels ook wel het maken van een ‘quennelle’ wordt genoemd in de professionele keuken? Een supermakkelijke manier om zachte producten er mooi uit te laten zien op je bord.

Meer inspiratie

Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
Borrelhapjes & snacks
Bladerdeeg vlinders met rode pesto en cheddar
10 min
Sinterklaas rocky road blondie
Desserts & gebak
Sinterklaas rocky road blondie
30 min
Flammkuchen met kruidige pulled chicken en wortel
Borrelhapjes & snacks
Flammkuchen met pulled chicken en wortel
30 min
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Hoofdgerechten
Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
15 min
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Hoofdgerechten
Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
20 min
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
Hoofdgerechten
Kabeljauwhaas in spek met spicy hummus, spinazie en zeekraal
30 min
Vega Regenboog Plaattaart
Hoofdgerechten
Vega regenboog plaattaart
10 min
Vispie Met Aziatische Groenten
Hoofdgerechten
Vispie met Aziatische groenten
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Ratatouille Crumble
Hoofdgerechten
Ratatouille crumble
35 min
Mediterrane Zalm Uit De Oven
Hoofdgerechten
Mediterrane zalm uit de oven
10 min
Lasagne Met Geitenkaas En Spinazie
Hoofdgerechten
Lasagne met geitenkaas en spinazie
15 min
Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Tussendoortjes
Hartige cake met halloumi en olijven
15 min
Ovenschotel Met Kip En Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
10 min
Familie Bos Ovenschotel Met Boontjes En Indische Twist
Hoofdgerechten
Familie Bos – Ovenschotel met boontjes en Indische twist
20 min
Nachoschotel Met Gehakt En Zoete Aardappel
Borrelhapjes & snacks
Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel
10 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Quiche Met Kip Paprika En Prei
Hoofdgerechten
Quiche met kip, paprika en prei
20 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Romige Ovenschotel Met Koolvis En Rucola
Hoofdgerechten
Romige ovenschotel met koolvis en rucola
15 min
Quiche Met Ricotta Tomaten En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas
10 min
Ovenschotel Mexicaanse Nacho
Hoofdgerechten
Ovenschotel Mexicaanse Nacho
20 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Mexicaanse Tortillas Met Kip
Hoofdgerechten
Mexicaanse tortilla’s met kip
10 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Pinda
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Hollands
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis
Soort
Quiche & Hartige taart
Ovengerechten

Gemaakt door Eatertainment

Delen via