Print opties

Sluiten

IJskoffie met aardbeienswirl en witte chocolade

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Extra benodigdheden
1
Bereid de koffie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen in de koelkast.
2
Maak ondertussen de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Pureer ½ van de aardbeien met een staafmixer tot een puree. Voeg ½ van de aardbeiensiroop toe en meng goed door.
3
Snijd de overige aardbeien in dunne plakjes. Hak de witte chocolade druppels wat kleiner en zet apart.
4
Verdeel de aardbeienpuree over de glazen. Verdeel de plakjes aardbeien aan de rand van de glazen en druk goed tegen de glazen aan.
5
Klop de plantaardige room met de overige aardbeiensiroop stijf. Neem een spuitzak en dip met behulp van een kwastje de binnenkant van de spuitzak en het spuitmondje royaal in de overige siroop. Bestrijk de binnenkant van de spuitzak met de aardbeienpuree en voeg de plantaardige room toe.
6
Verdeel de ijsblokjes over de glazen en giet de afgekoelde koffie over de ijsblokjes. Spuit een royale toef van de room op de ijskoffie en bestrooi met de witte chocolade. Serveer direct.
7
Tip: houd je van zoet? Voeg dan een beetje suiker toe aan de warme koffie of aan de slagroom tijdens het opkloppen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.