In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Kikkererwtencurry met sugarsnaps en pinda

Easy-peasy een heerlijke, snelle en gezonde maaltijd maken? Dan is deze kikkererwtencurry met sugarsnaps en pinda’s echt wat je zoekt! De smaakvolle curry gecombineerd met zoete aardappel, puntpaprika en sugarsnaps maakt het gerecht tot een rijk gevuld geheel. Een perfecte maaltijd voor elk moment. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kikkererwtencurry met sugarsnaps en pinda

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Schil of was de zoete aardappel. Snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de paprika in reepjes en de bosui in ringetjes.
2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de bosui, paprika en zoete aardappel 5 min. Voeg de kikkererwten in currysaus met het water toe. Roer goed door, breng zachtjes aan de kook, doe een deksel op de pan en stoof 6 min.
4
Voeg de sugarsnaps toe en laat nog eens 6 min. meestoven met deksel op de pan.
5
Snijd ondertussen de limoen doormidden en pers het limoensap uit. Snijd de koriander grof.
6
Verdeel de rijst en curry over de borden. Maak het af met limoensap en koriander en garneer met pinda’s.

Tip: meer spice? Spice it up met eventueel een rood pepertje!

Tips voor de lekkerste curry’s

Curry’s, wij zijn er gek op! En wie niet? Curry’s laten je meevoeren in een culinaire reis vol rijke aroma’s, kruiden en heerlijke smaken. Van een snelle simpele curry tot eentje waar je uitgebreid de tijd voor neemt. En van rode curry’s tot de groene variant, er is voor ieder wat wils. Daarom zetten we 3 tips voor de lekkerste curry gerechten voor je op een rijtje:

  • Tip 1: Experimenteer met de vulling van je curry

Curry’s zijn ideaal om je creativiteit de vrije loop te laten. Zo ontdek je constant nieuwe smaken en texturen. Varieer bijvoorbeeld met verschillende soorten groenten en kruiden. Maar ook verschillende soorten peulvruchten passen perfect in een curry. Qua garnering kan je ook alle kanten op. Van bosui tot cashewnootjes en van gefrituurde uitjes tot koriander, alles kan!

  • Tip 2: Zo maak je een snelle en voedzame curry

Wanneer je weinig tijd over hebt om te koken, kunnen we ons helemaal voorstellen dat je geen puf hebt om een curry volledig vanaf het begin zelf te maken. Gelukkig is dat tegenwoordig ook allang niet meer nodig! Probeer bijvoorbeeld eens de kikkererwten in curry van BOON. Daarmee staat de basis van jouw curry binnen enkele seconden klaar en hoef je alleen nog maar zelf wat groenten en eventuele toppings toe te voegen. Easy-peasy toch?

  •  Tip 3: Maak je curry zachter met kokosmelk

Voor wie geen fan is van al te pittig eten is kokosmelk echt een uitkomst! Daarmee maak je je curry niet alleen zachter, maar ook een stuk romiger. Een win-win situatie dus.

Nu ben je helemaal voorbereid om de lekkerste curry creaties te maken. Eet smakelijk!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via