In samenwerking met:
Kippenbout tandoori
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip

Kippenbout tandoori

Tandoori kip is een traditioneel Indiaas gerecht. Hierbij wordt de kip eerst gemarineerd in tandoorikruiden en vervolgens gegaard wordt in de kleioven. In dit recept is gekozen voor garing op de elektrische barbecue. Na de bereiding wordt de kip afgemaakt met zelfgemaakte tandoorisaus, knapperige cassave krupuk en blaadjes koriander.

Gezellig barbecueën past helemaal bij zomerse avonden. Een elektrische barbecue zet je eenvoudig op tafel in de tuin of op het balkon. Bekijk alle elektrische barbecues bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept kippenbout tandoori

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
7u 0min
Totale tijd
7u 30min
Kookmodus
1
Meng 150 gr yoghurt met de 2/3 van de tandoori kruiden in een grote kom. Voeg de kippenbouten toe en dek af. Laat minimaal 7 uur marineren in de koelkast.
2
Snijd het bosuitje in ringen en verkruimel de casave kroepoek. Zet beiden apart. Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Zet het vuur uit en voeg de overige tandoori kruiden toe.
3
Schep het mengsel in een kom en voeg de overige yoghurt en de blaadjes munt toe. Maak op smaak met peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een gladde saus.
4
Haal de kippenbouten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet de barbecue aan en laat warm worden. Leg de kippenbouten op de barbecue en gril aan beide kanten tot deze gaar zijn.
5
Besmeer de kip zodra deze gaar is met een eetlepel saus. Maak af met de cassave kroepoek, gesneden bosui en garneer met de blaadjes koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via