In samenwerking met:
Kippenbout tandoori
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Kippenbout tandoori

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
7u 0min
Totale tijd
7u 30min
1
Meng 150 gr yoghurt met de 2/3 van de tandoori kruiden in een grote kom. Voeg de kippenbouten toe en dek af. Laat minimaal 7 uur marineren in de koelkast.
2
Snijd het bosuitje in ringen en verkruimel de casave kroepoek. Zet beiden apart. Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Zet het vuur uit en voeg de overige tandoori kruiden toe.
3
Schep het mengsel in een kom en voeg de overige yoghurt en de blaadjes munt toe. Maak op smaak met peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een gladde saus.
4
Haal de kippenbouten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet de barbecue aan en laat warm worden. Leg de kippenbouten op de barbecue en gril aan beide kanten tot deze gaar zijn.
5
Besmeer de kip zodra deze gaar is met een eetlepel saus. Maak af met de cassave kroepoek, gesneden bosui en garneer met de blaadjes koriander.

Meer recepten op de elektrische barbecue

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Barbecue
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via