Print opties

Sluiten

Kippenbout tandoori

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
7u 0min
Totale tijd
7u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Meng 150 gr yoghurt met de 2/3 van de tandoori kruiden in een grote kom. Voeg de kippenbouten toe en dek af. Laat minimaal 7 uur marineren in de koelkast.
2
Snijd het bosuitje in ringen en verkruimel de casave kroepoek. Zet beiden apart. Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Zet het vuur uit en voeg de overige tandoori kruiden toe.
3
Schep het mengsel in een kom en voeg de overige yoghurt en de blaadjes munt toe. Maak op smaak met peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een gladde saus.
4
Haal de kippenbouten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet de barbecue aan en laat warm worden. Leg de kippenbouten op de barbecue en gril aan beide kanten tot deze gaar zijn.
5
Besmeer de kip zodra deze gaar is met een eetlepel saus. Maak af met de cassave kroepoek, gesneden bosui en garneer met de blaadjes koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.