Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist op de klassieke bereiding en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De eitjes zorgen voor de finishing touch!
Nasi bereid je gemakkelijk voor in de handige Tefal Excellence Wokpan van Blokker. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag met een krasvastheid die metalen spatels aan kan.
Tip: geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.
Riesling is een wijn die goed past bij gerechten met pit, zoals deze kruidige nasi. De Riesling Grand Cru van Ollwiller Vieil Armand Alsace is een heldere, citroengele wijn. Tonen van pittige citroen, limoen, peer en lentebloesem voeren de boventoon. Smaken die mooi zijn in combinatie met de kruidigheid van deze nasi!
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment