Kruidige Nasi Van Bloemkoolrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kruidige nasi van bloemkoolrijst

Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist op de klassieke bereiding en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De eitjes zorgen voor de finishing touch!

Nasi bereid je gemakkelijk voor in de handige Tefal Excellence Wokpan van Blokker. De pan is voorzien van een anti-aanbaklaag met een krasvastheid die metalen spatels aan kan.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten droge sambal
Ingrediënten

Recept kruidige nasi van bloemkoolrijst

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een kom.
2
Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.
3
Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.
4
Bak de eieren als spiegeleieren en serveer bovenop de nasi. Tip! Geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via