Kruidige Nasi Van Bloemkoolrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Kruidige nasi van bloemkoolrijst

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten droge sambal
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een kom.
2
Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.
3
Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.
4
Bak de eieren als spiegeleieren en serveer bovenop de nasi. Tip! Geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

kim
Belinda van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Chinees
Diëten
Balans
Koolhydraatarm
Soort
Rijst
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via