In samenwerking met:
Brassica Koolzaadolie Lauwwarme Bloemkoolsalade Met Kippeling
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat kip
Vrij van vis

Lauwwarme bloemkoolsalade met kippeling

Deze lauwwarme salade is een heerlijke (voorjaar)salade met krokante kippeling en een frisse kippeling saus. Ja, je leest het goed, deze kibbeling maak je namelijk van kip: kippeling dus. Voor de bereiding van dit gerecht maken we gebruik van koolzaadolie. Deze olie is duurzaam, regionaal én gezond. En daarnaast ontzettend lekker om mee te koken of te verwerken in een salade of een saus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept lauwwarme bloemkoolsalade met kippeling

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de kippeling met 2/3 van de koolzaadolie bak & braad. Leg de kippeling op een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Breng een pan met water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 3 min. en giet af. Verwarm vervolgens een pan met de overige koolzaadolie bak & braad en bak de bloemkoolroosjes 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd ondertussen de bosui in schuine ringen, de augurken in kleine blokjes en de bieslook en bladpeterselie fijn. Schil de wortelen en schaaf ze met een kaasschaaf of mandoline in lange linten. Meng vervolgens de crème fraîche, 2/3 van de bieslook, 2/3 van de bladpeterselie, augurken en de koolzaadolie koud & warm samen tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de slamelange, bloemkool, kippeling, wortelen en bosui over de borden. Verdeel vervolgens de saus over de borden. Garneer met de resterende bieslook en peterselie.

Tip: lekker met (naan)brood!

Wat is kippeling?

De naam doet het natuurlijk meteen vermoeden: kippeling is een variant op de welbekende kibbeling, maar dan gemaakt van kip. Tegenwoordig koop je het op veel plaatsen kant en klaar. Maak het thuis lekker af met groenten en een lekkere saus.

Kippeling is malse, gemarineerde kip die gegrild is. Het is licht knapperig doordat de kip gepaneerd is en daardoor is het heel smaakvol. Kippeling kun je met van alles combineren. Eet er lekkere groenten bij, combineer het met frietjes of kies bijvoorbeeld voor (naan)brood. Het is lekker als avondeten, maar kan ook prima als lunch op een broodje!

De welbekende Hollandse kibbeling

Heerlijke, verse kibbeling van de viskraam op de markt. Alleen de geur ervan zorgt er al voor dat je het niet kunt weerstaan om tóch een bakje kibbeling te bestellen! Maar wist je dat je kibbeling ook gemakkelijk thuis kunt maken? Dit recept voor kippeling is een ontzettend lekkere variant op de klassieker, maar kibbeling is op z’n tijd ook erg lekker.

Zelf aan de slag om kibbeling te maken? Dat kan! En het fijne is dat je er helemaal niet veel tijd voor nodig hebt. Met ons recept maak je de kibbeling al in 20 minuten. De kruidenmix waarmee je de kabeljauw kruid maak je zelf met mosterdzaad, kerrie, uienpoeder, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Hier laat je vervolgens de stukken kabeljauwfilet in marineren en daarna frituur je de kibbeling in een grote pan. Wil je de kibbeling helemaal af maken? Kies er dan voor om zelf ravigottesaus te maken. Een saus die ook heel lekker is bij kippeling!

Hoe lang moet kippeling in de oven?

Kippeling is al voorgekookt en hoeft alleen maar opgewarmd te worden in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de kippeling gedurende 10 tot 12 minuten totdat deze goudbruin en knapperig is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via