Deze lauwwarme salade is een heerlijke (voorjaar)salade met krokante kippeling en een frisse kippeling saus. Ja, je leest het goed, deze kibbeling maak je namelijk van kip: kippeling dus. Voor de bereiding van dit gerecht maken we gebruik van koolzaadolie. Deze olie is duurzaam, regionaal én gezond. En daarnaast ontzettend lekker om mee te koken of te verwerken in een salade of een saus!
Tip: lekker met (naan)brood!
De naam doet het natuurlijk meteen vermoeden: kippeling is een variant op de welbekende kibbeling, maar dan gemaakt van kip. Tegenwoordig koop je het op veel plaatsen kant en klaar. Maak het thuis lekker af met groenten en een lekkere saus.
Kippeling is malse, gemarineerde kip die gegrild is. Het is licht knapperig doordat de kip gepaneerd is en daardoor is het heel smaakvol. Kippeling kun je met van alles combineren. Eet er lekkere groenten bij, combineer het met frietjes of kies bijvoorbeeld voor (naan)brood. Het is lekker als avondeten, maar kan ook prima als lunch op een broodje!
Heerlijke, verse kibbeling van de viskraam op de markt. Alleen de geur ervan zorgt er al voor dat je het niet kunt weerstaan om tóch een bakje kibbeling te bestellen! Maar wist je dat je kibbeling ook gemakkelijk thuis kunt maken? Dit recept voor kippeling is een ontzettend lekkere variant op de klassieker, maar kibbeling is op z’n tijd ook erg lekker.
Zelf aan de slag om kibbeling te maken? Dat kan! En het fijne is dat je er helemaal niet veel tijd voor nodig hebt. Met ons recept maak je de kibbeling al in 20 minuten. De kruidenmix waarmee je de kabeljauw kruid maak je zelf met mosterdzaad, kerrie, uienpoeder, selderijzout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Hier laat je vervolgens de stukken kabeljauwfilet in marineren en daarna frituur je de kibbeling in een grote pan. Wil je de kibbeling helemaal af maken? Kies er dan voor om zelf ravigottesaus te maken. Een saus die ook heel lekker is bij kippeling!
Kippeling is al voorgekookt en hoeft alleen maar opgewarmd te worden in de oven. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de kippeling gedurende 10 tot 12 minuten totdat deze goudbruin en knapperig is.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment