In samenwerking met:
Maaltijdsalade Kip, Mango En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Maaltijdsalade met kip, mango en geitenkaas

Hoe maak je met maar een paar ingrediënten een heerlijke maaltijdsalade die ook nog eens goed vult? Nou, zo dus! Deze maaltijdsalade met kip, frisse mango en romige geitenkaas is lekker van smaak én zo gemaakt.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Maaltijdsalade met kip, mango en geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Schil ondertussen de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 1 cm.
3
Schep de broccolirijst door de gekookte quinoa. Breng op smaak met versgemalen peper, zout, olijfolie en azijn. Schep de blokjes mango en kip door de quinoa-broccolirijst en verkruimel de geitenkaas erover.

Koken met mango

Hoewel we vaak koken met groenten, kan je er ook voor kiezen om eens te koken met sappig fruit! Denk aan aardbeien, perziken, nectarines en mango. Mango is een steenvrucht uit Zuid-Azië waar het veel wordt gebruikt in gerechten als pokébowls of springrolls. Deze zoete en sappige vrucht kan je in tal van gerechten verwerken. Het kan je gerecht nét die frisse touch geven die het geheel afmaakt. Zo is deze maaltijdsalade met kip, mango en geitenkaas vol van smaak. Je hebt de malse gerookte kipfilet, frisse mango, romige geitenkaas en smaakvolle quinoa-broccolirijst. Een gerecht dat al je smaakpapillen prikkelen!

Nog zo’n recept boordevol smaak is deze maaltijdsalade met shiitake en miso-sesamdressing. In 15 minuten staat het gerecht al op tafel. Of wat dacht je van deze Aziatisch gevulde aardappel? Met ingrediënten als knapperige edamame, frisse komkommer, zoete mango en een lichte dressing van sojasaus en sesamolie is het een goed vullend recept boordevol smaak. Een keer wat verrassends maken met mango? Ga voor deze suikervrije salade met tempeh! In 20 minuten zet je dit koolhydraatarme recept zonder toegevoegde suikers al op tafel. Of ga voor een Mexicaanse bloemkoolrijst taco bowl! Deze bowl is lekker fris en ziet er hartstikke gezellig uit door alle kleuren. Met grote garnalen, taco kruiden, romige avocado, frisse mango en een zelfgemaakte salsa is het een lichte, maar goed vullende maaltijd voor iedere dag.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via