Madeleines
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Madeleines

Madeleines heb je vast en zeker ooit gegeten, maar heb je ze ook wel eens zelf gemaakt? Met dit recept lukt het gegarandeerd! Je maakt dit Franse gebakje namelijk in een handomdraai, en je hebt er helemaal niet veel en geen gekke ingrediënten voor nodig. Een heerlijke lekkernij voor tussendoor of voor bij de koffie of thee!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept madeleines

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 20min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Klop de eieren los samen met de kristalsuiker, honing, vanille extract, citroenrasp en het zout.
2
Mix de bloem en het bakpoeder met een spatel door de natte ingrediënten. Smelt de boter op laag vuur en roer de gesmolten boter door het geheel. Blijf mixen tot je een glad beslag krijgt. Zet voor 1 uur in de koelkast om te rusten.
3
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Vet de madeleinevorm in met wat boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, want ze zetten nog uit. Bak ze voor 8 min. in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat de madeleines even afkoelen op een rooster. Dit duurt ongeveer 10 min.

4x de lekkerste koekjes

De stroopwafels, kandijkoeken, spritsen en bokkenpootjes uit de supermarkt kennen we allemaal. Lekker én gemakkelijk, maar veel lekkerder én leuker is het natuurlijk om jouw eigen koekjes te bakken waar je vervolgens heerlijk van kan genieten. Daarom zetten wij, naast deze madeleines, 5 overheerlijke zelfgemaakte koekjes voor jou op een rijtje!

Klassieke zandkoekjes

Zandkoekjes: iedereen is er groot mee geworden. Die knapperige koekjes die je tegenkomt in allerlei vormen vallen dan ook bij iedereen in de smaak. Wij kennen niemand die ze niet lusten! Hoe leuk is het daarom om deze koekjes te maken en ze vervolgens uit te delen? Je hebt er maar 7 ingrediënten voor nodig en de volgende dag kan je iedereen op school of werk verrassen met een lekker tussendoortje.

Kokosmakronen

Wist je dat je kokosmakronen heel gemakkelijk zelf kan maken? Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig: eiwit, suiker, kokosrap en vanille extract. Na een voorbereiding van 10 minuten schuif je ze de oven in om ze lichtbruin en aan de buitenkant krokant te laten bakken. Tip: deze kokosmakronen zijn enorm lekker wanneer ze nog een klein beetje warm zijn.

Eierkoeken

Het geheim van luchtige eierkoeken? Het lang loskloppen van de eieren! Hierdoor ontstaat een heerlijk luchtig beslag. En met die tip in je achterhoofd krijg jij het ook thuis voor elkaar om heerlijke eierkoeken te bakken. Geniet er vervolgens van tijdens een brunch of lunch, of lekker als tussendoortje voor mee naar het werk of naar school.

Pastel de nata

Iedereen die al eens op vakantie is geweest in Portugal, heeft dit heerlijke gebakje vast al eens geproefd. Het bestaat uit krokant bladerdeeg met daarin een boterzachte custard met een vleugje kaneel en citroen. Top af met wat kaneelpoeder en jouw genietmoment is compleet. Hiermee waan je jezelf voor heel even in het warme Portugal!

Meer zin in een andere snack als tussendoortje? Bekijk alle lekkere recepten en ga aan de slag met de zoete en hartige lekkernijen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via