Kauwgomballensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Kauwgomballensoep

Een lekker goed gevulde soep met veel smaken en kleuren en heerlijke mozzarella balletjes! Met zelfgemaakte croutons en kaasstengels erbij is deze soep ideaal als een lekker lunchgerecht of een licht hoofdgerecht.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kauwgomballensoep

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C.
2
Scheur de boterhammen in kleine stukjes en leg deze in een kom. Giet de olijfolie eroverheen en breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel goed door. Verdeel dit over een bakplaat en bak het 15 min. in de oven.
3
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd ze in 8 dunne stoken. Prik er gaatjes in met een vork. Klop daarna het ei los en besmeer het bladerdeeg met een laagje ei. Strooi er tot slot geraspte kaas en sesamzaad overheen. Bak de kaasstengels 15 tot 20 min. in de oven.
4
Snipper de ui en de knoflook fijn. Zet vervolgens een soeppan op het vuur en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Snijd de tomaten in stukjes en voeg dit samen met de suiker toe in de pan. Laat dit even meebakken.
5
Los de MAGGI bouillonblokjes op in het water en voeg dit toe aan de tomaten. Laat dit 10 min. zachtjes doorkoken. Pureer het geheel daarna goed.
6
Snijd de lente-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas.
7
Maak de soep af met kookroom, een scheutje MAGGI aroma en de mozzarella bolletjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Serveer de soep met verse peterselie, gesneden lente-ui, croutons en kaasstengels.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Ei
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via