Print opties

Sluiten

Mexicaanse culichi met garnalen en rijst

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even rusten met de deksel op de pan.
2
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Pel en hak de knoflook grof. Snijd de jalapeño in ringen. Snijd 4/5 van de bosui in grove stukken. Verhit ½ van de olijfolie in een koekenpan en fruit de paprika, jalapeño, knoflook en bosui 5 min. op middelhoog vuur.
3
Doe het groentemengsel in een blender. Halveer de avocado, verwijder de pit en voeg het vruchtvlees toe aan de blender. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de crème fraîche en wat peper en zout toe aan de blender. Mix tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
4
Verhit de overige olijfolie in koekenpan bak de garnalen in 4–5 min. roze en gaar. Breng op smaak met tajín en wat peper zout.
5
Snijd de overige bosui in ringen. Verdeel de rijst over de borden, schep de saus erover en leg de garnalen erop. Garneer met de bosui en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.