In samenwerking met:
Noedels met gekruide kip, paksoi en champignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Noedels met gekruide kip, paksoi en champignons

Zin in een makkelijker, maar lekker recept? Ga dan aan de slag met deze Japanse noedels met gekruide kip, paksoi en champignons. De uitgebakken spekjes zorgen voor een leuke twist aan dit Japanse gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept noedels met gekruide kip, paksoi en champignons

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de champignons in plakken en de paksoi in repen van 1 cm dik. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
2
Marineer de kip 10 min. met Verstegen Mix Japans. Zet een pan met water op. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
3
Verwarm een pan met de zonnebloemolie, bak de kip 4 min. rondom bruin. Voeg de knoflook en champignons toe en bak deze voor 4 min. mee. Meng de noedels en paksoi met de kip.
4
Serveer de noedels met de uitgebakken spek.

Tip: vervang de kip door tofu en de spekjes door wortel voor een vegetarische variant. De tofu marineer je met Verstegen Mix Japans. Deze bak je tegelijk met de paksoi, knoflook en champignons. Snijd de wortel in blokken van 1 cm en voeg deze na 2 minuten toe bij de rest van de groenten.

De Japanse keuken

De Japanse keuken staat bekend om verse ingrediënten, eenvoudige bereidingstechnieken en lichte maaltijden. In de Japanse cultuur wordt eten beschouwd als een kunstvorm en een manier om respect te tonen voor de natuur.

Enkele populaire gerechten in de Japanse keuken zijn sushi, tempura, ramen, miso-soep, tonkatsu en sukiyaki. Sushi, combinatie van rijst, verse vis en zeewier, is waarschijnlijk het bekendste Japanse gerecht over de hele wereld. Tempura is gefrituurde zeevruchten en groenten in een licht en krokant beslag, terwijl ramen een noedelsoep is met verschillende toppings.

Japan is gezegend met een rijke verscheidenheid aan ingrediënten, waarvan sommige uniek zijn voor het land. Rijst is de belangrijkste basisvoedselbron en wordt verbouwd in overvloedige rijstvelden. Vis, zoals tonijn, zalm en makreel, speelt een prominente rol in de Japanse keuken vanwege de omliggende zeeën. Zeewier, zoals nori, wordt gebruikt in sushi en andere gerechten. Soja is een essentieel ingrediënt en wordt gebruikt om sojasaus, tofu en miso te maken. Daarnaast worden groenten zoals daikon radijs, shiitake-paddenstoelen en bamboescheuten veel gebruikt.

Deze sushi met gemarineerde zalm en sugar snaps moet je zeker proberen. Door de zelfgemaakte marinade is het toevoegen van sojasaus bij de sushi niet meer nodig en heeft de zalm extra smaak.

Wil je bij een etentje indruk maken op je vrienden of familie? Maak dan deze gestoomde zalm in nori met couscousssalade. Het gerecht staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via