Noedels Met Gemarineerde Speklapreepjes
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Noedels met gemarineerde speklapreepjes

Dit snelle, simpele gerecht is ontzettend smaakvol! Door de sesamzaadjes te roosteren en toe te voegen aan de noedels, krijgen deze een verrassend lekkere smaak. De speklapjes marineren we in allerlei smaakmakers voor een ware smaakexplosie.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedels met gemarineerde speklapreepjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Snijd de speklapjes in de breedte in reepjes van ongeveer 2 cm. Meng deze in een schaal met de ketjap, gemberpoeder, citroensap, 1/3 van de sesamolie, 1/3 van de sesamzaadjes en de olijfolie. Laat de speklapjes minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast. Bak vervolgens het vlees met de marinade in een koekenpan gaar.
2
Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sugarsnaps gaar. Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster hierin kort de overige sesamzaadjes.
3
Giet de mihoen en sugarsnaps af. Voeg de mihoen, sugarsnaps en overige sesamolie bij de sesamzaadjes en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mihoen over twee borden en leg hier de speklapreepjes op.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Soort
Noedels
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via