Af en toe genieten van een stukje zalm? Dat is hartstikke gezond. Zalm is een vette vis en is rijk aan omega 3-vetzuren en eiwitten. De zalm in dit recept geven we een Oosters tintje door de hoisinsaus en de gember. Het is supermakkelijk om te maken doordat je de zalm in de oven bereidt. Ideaal!
Hoisinsaus is een zoete en hartige saus die oorspronkelijk uit China komt. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken als dipsaus voor gegrild vlees en als smaakmaker in gerechten zoals pekingeend en mu shu varkensvlees. De saus is gemaakt van sojabonenpasta, knoflook, azijn, suiker, chilipepers en verschillende specerijen, waaronder kaneel, anijs en kruidnagel. Het heeft een dikke consistentie en een donkerbruine kleur.
De naam ‘hoisin’ is afgeleid van het Chinese woord voor zeevruchten: ‘hoisin jang’. Toch bevat de saus zelf meestal geen zeevruchten. In plaats daarvan wordt de smaak gecreëerd door de combinatie van ingrediënten en specerijen.
Hoisinsaus is populair geworden buiten China en wordt nu ook veel gebruikt in de Aziatische keuken en in fusiongerechten. Het is een veelzijdige saus die kan worden gebruikt als dip, marinade of als ingrediënt in wokgerechten, noedels en andere gerechten.
Zalm is een veelzijdige vis die op verschillende manieren bereid kan worden. Zo kun je er eindeloos mee variëren! Wist je dat je zalm ook heel goed kan bereiden in de airfryer? Probeer eens deze zalm met zelfgemaakte pesto. Het heerlijk pesto korstje zorgt voor een superlekkere smaak én het is snel klaar.
Houd je van gerookte zalm? Dit is perfect voor op flammkuchen. Kies voor flammkuchen met zalm en chioggia biet. Een leuke variant op de traditionele variant met crème fraîche, spekjes en ui. Wanneer je echt iets compleet anders wilt met zalm, kies dan voor deze Aziatische zalmburger met gegrilde ananas. Leuk om de zalmburgers helemaal zelf te maken!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment