Oosterse Zalmfilet Gelakt Met Hoisin En Gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oosterse zalmfilet met spruitjes en rijst

Af en toe genieten van een stukje zalm? Dat is hartstikke gezond. Zalm is een vette vis en is rijk aan omega 3-vetzuren en eiwitten. De zalm in dit recept geven we een Oosters tintje door de hoisinsaus en de gember. Het is supermakkelijk om te maken doordat je de zalm in de oven bereidt. Ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept oosterse zalmfilet met spruitjes en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan water aan de kook voor de spruitjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng de hoisinsaus, gembersiroop en knoflookpoeder en verdeel 2/3 van de saus over de zalmfilet. Bak de zalmfilet 12 tot 15 min. in de oven, afhankelijk van de dikte. Bestrijk na 8 min. met de rest van de saus.
3
Halveer eventueel grote spruitjes. Kook de spruitjes in 6 min. beetgaar. Pel en snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de spruiten en rode ui in 4 min. gaar.
4
Snijd ondertussen het groen van de bosui in dunne schuine ringen en rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Serveer de zalmfilets op de rijst en spruiten. Maak het gerecht af met bosui en sesamzaadjes.

Waar komt hoisinsaus vandaan en wat is het?

Hoisinsaus is een zoete en hartige saus die oorspronkelijk uit China komt. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken als dipsaus voor gegrild vlees en als smaakmaker in gerechten zoals pekingeend en mu shu varkensvlees. De saus is gemaakt van sojabonenpasta, knoflook, azijn, suiker, chilipepers en verschillende specerijen, waaronder kaneel, anijs en kruidnagel. Het heeft een dikke consistentie en een donkerbruine kleur.

De naam ‘hoisin’ is afgeleid van het Chinese woord voor zeevruchten: ‘hoisin jang’. Toch bevat de saus zelf meestal geen zeevruchten. In plaats daarvan wordt de smaak gecreëerd door de combinatie van ingrediënten en specerijen.

Hoisinsaus is populair geworden buiten China en wordt nu ook veel gebruikt in de Aziatische keuken en in fusiongerechten. Het is een veelzijdige saus die kan worden gebruikt als dip, marinade of als ingrediënt in wokgerechten, noedels en andere gerechten.

Gerechten met zalm

Zalm is een veelzijdige vis die op verschillende manieren bereid kan worden. Zo kun je er eindeloos mee variëren! Wist je dat je zalm ook heel goed kan bereiden in de airfryer? Probeer eens deze zalm met zelfgemaakte pesto. Het heerlijk pesto korstje zorgt voor een superlekkere smaak én het is snel klaar.

Houd je van gerookte zalm? Dit is perfect voor op flammkuchen. Kies voor flammkuchen met zalm en chioggia biet. Een leuke variant op de traditionele variant met crème fraîche, spekjes en ui. Wanneer je echt iets compleet anders wilt met zalm, kies dan voor deze Aziatische zalmburger met gegrilde ananas. Leuk om de zalmburgers helemaal zelf te maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via