Print opties

Sluiten

Oosterse zalmfilet met spruitjes en rijst

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een grote pan water aan de kook voor de spruitjes. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
2
Meng de hoisinsaus, gembersiroop en knoflookpoeder en verdeel 2/3 van de saus over de zalmfilet. Bak de zalmfilet 12 tot 15 min. in de oven, afhankelijk van de dikte. Bestrijk na 8 min. met de rest van de saus.
3
Halveer eventueel grote spruitjes. Kook de spruitjes in 6 min. beetgaar. Pel en snipper de rode ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de spruiten en rode ui in 4 min. gaar.
4
Snijd ondertussen het groen van de bosui in dunne schuine ringen en rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Serveer de zalmfilets op de rijst en spruiten. Maak het gerecht af met bosui en sesamzaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.