Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snijd in kwart ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de champignons en rozemarijn toe en laat 4 min. mee bakken.
3
Snijd ondertussen de saucijs door de helft en knijp het vlees eruit. Voeg het vlees toe aan de paddenstoelen en laat 5 min. mee bakken.
4
Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem en nootmuskaat toe en roer tot een stevig papje. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door. Breng rustig en al roerend aan de kook tot de bechamelsaus begint te bubbelen.
5
Houd een kwart van de bechamelsaus apart. Meng de rest van de saus door de paddenstoelen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
6
Verdeel een kwart van het paddenstoelenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met lasagnebladeren. Schep een kwart van de paddenstoelen op de lasagnebladeren. Bedek dit weer met lasagnebladeren. Bouw zo de rest van de lasagne verder op. Verdeel de achtergehouden bechamelsaus over de bovenste lasagnebladeren.
7
Rasp de Pecorino en strooi over de lasagne. Bak de lasagne 35 tot 40 min. in de oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.