Print opties

Sluiten

Paddenstoelenlasagne met saucijs

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snijd in kwart ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de paddenstoelen en rozemarijn toe en laat 4 min. mee bakken.
3
Snijd intussen de saucijs door de helft en knijp het vlees eruit. Voeg het vlees toe aan de paddenstoelen en laat 5 min. mee bakken.
4
Smelt voor de bechamelsaus de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem en nootmuskaat toe en roer tot een stevig papje. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door. Breng rustig, al roerend aan de kook.
5
Houd een kwart van de bechamelsaus apart. Voeg de rest van de saus bij de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout.
6
Verdeel een kwart van de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met lasagnebladen. Schep een kwart van de paddenstoelen op de lasagnebladen. Bedek de paddenstoelen weer met lasagnebladen. Bouw zo de rest van de lasagne verder op en eindig met lasagnebladen.
7
Verdeel de apart gehouden bechamelsaus over de bovenste lasagnebladen. Rasp de pecorino en strooi over de lasagne. Bak de lasagne 35 tot 40 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.