Pasta aglio e olio is zo’n gerecht waarbij je met een paar ingrediënten een ontzettend smaakvolle maaltijd op tafel zet! De basis voor dit gerecht bestaat uit knoflook, rode peper, olijfolie en pasta. Juist de eenvoud maakt deze pasta zo ongelofelijk lekker. Gebruik olijfolie van goede kwaliteit voor een optimale smaak!
Pasta aglio e olio, wat letterlijk ‘pasta met knoflook en olie’ betekent, is een eenvoudig en smaakvol Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de traditionele keuken van Napels. Het staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak.
Dit gerecht wordt bereid door olijfolie te verwarmen en hierin fijngehakte knoflook te fruiten. Vervolgens worden rode peper toegevoegd voor een licht pittige kick. De gekookte pasta wordt daarna in de knoflookolie gemengd, zodat de smaken goed worden opgenomen. Vaak wordt het gerecht afgemaakt met een handvol gehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. In dit recept serveren we het met gegrilde snoeptomaatjes, maar je kunt dit recept natuurlijk uitbreiden met allerlei dingen die jij lekker vindt.
Pasta aglio e olio is een traditioneel gerecht dat ontstond uit de eenvoudige ingrediënten die in de Italiaanse keuken ruim voorhanden waren. Het was een favoriet onder arme boeren en arbeiders in de buurt van Napels, die met beperkte middelen een smakelijke maaltijd wilden bereiden. Vandaag de dag wordt het nog steeds gewaardeerd vanwege de heerlijke combinatie van knoflook, olie en kruiden.
De Italiaanse keuken is er een om verliefd op te zijn! De verfijnde smaken proef je terug in alle pasta’s die de Italianen op tafel toveren. Ben je benieuwd naar meer lekkere pasta’s? Probeer eens de pasta met rucola en ansjovisboter of de spaghetti alla Nerano. Of wat dacht je van een favoriet van velen? Een heerlijke pasta pesto. Een echte aanrader. Je proeft de smaken van Italië terug in deze heerlijke gerechten!
Dit recept bevat de volgende allergenen:
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment