Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta aglio e olio met gegrilde tomaatjes

Pasta aglio e olio is zo’n gerecht waarbij je met een paar ingrediënten een ontzettend smaakvolle maaltijd op tafel zet! De basis voor dit gerecht bestaat uit knoflook, rode peper, olijfolie en pasta. Juist de eenvoud maakt deze pasta zo ongelofelijk lekker. Gebruik olijfolie van goede kwaliteit voor een optimale smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta aglio e olio met gegrilde tomaatjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Zet een grote pan water op voor de pasta. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de rode peper in schuine, zeer dunne ringen, verwijder eventueel de zaadjes. Pluk de takjes peterselie en hak grof. Rasp de Grana Padano grof. Halveer de snoeptomaatjes, bestrijk het snijvlak van de tomaatjes met ¼ van de olijfolie.
2
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en laat dit 10 min. op laag vuur zacht bakken. Kook ondertussen de pasta al dente en giet af. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de snoeptomaatjes 2 min. op het snijvlak.
3
Voeg de rode peper toe aan de knoflook en bak 1 tot 2 min. mee. Neem de pan van het vuur. Voeg de gekookte pasta toe aan de olijfolie met knoflook en rode peper. Voeg ook de gegrilde tomaatjes, peterselie en de helft van de Grana Padano toe en roer goed door.
4
Serveer de pasta met de rest van de Grana Padano.

Pasta aglio e olio: een echte klassieker

Pasta aglio e olio, wat letterlijk ‘pasta met knoflook en olie’ betekent, is een eenvoudig en smaakvol Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de traditionele keuken van Napels. Het staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak.

Dit gerecht wordt bereid door olijfolie te verwarmen en hierin fijngehakte knoflook te fruiten. Vervolgens worden rode peper toegevoegd voor een licht pittige kick. De gekookte pasta wordt daarna in de knoflookolie gemengd, zodat de smaken goed worden opgenomen. Vaak wordt het gerecht afgemaakt met een handvol gehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. In dit recept serveren we het met gegrilde snoeptomaatjes, maar je kunt dit recept natuurlijk uitbreiden met allerlei dingen die jij lekker vindt.

Pasta aglio e olio is een traditioneel gerecht dat ontstond uit de eenvoudige ingrediënten die in de Italiaanse keuken ruim voorhanden waren. Het was een favoriet onder arme boeren en arbeiders in de buurt van Napels, die met beperkte middelen een smakelijke maaltijd wilden bereiden. Vandaag de dag wordt het nog steeds gewaardeerd vanwege de heerlijke combinatie van knoflook, olie en kruiden.

Meer smaakvolle pasta’s

De Italiaanse keuken is er een om verliefd op te zijn! De verfijnde smaken proef je terug in alle pasta’s die de Italianen op tafel toveren. Ben je benieuwd naar meer lekkere pasta’s? Probeer eens de pasta met rucola en ansjovisboter of de spaghetti alla Nerano. Of wat dacht je van een favoriet van velen? Een heerlijke pasta pesto. Een echte aanrader. Je proeft de smaken van Italië terug in deze heerlijke gerechten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via