Print opties

Sluiten

Pasta aglio e olio met gegrilde tomaatjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Zet een grote pan water op voor de pasta. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de rode peper in schuine, zeer dunne ringen, verwijder eventueel de zaadjes. Pluk de takjes peterselie en hak grof. Rasp de Grana Padano grof. Halveer de snoeptomaatjes, bestrijk het snijvlak van de tomaatjes met ¼ van de olijfolie.
2
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en laat dit 10 min. op laag vuur zacht bakken. Kook ondertussen de pasta al dente en giet af. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de snoeptomaatjes 2 min. op het snijvlak.
3
Voeg de rode peper toe aan de knoflook en bak 1 tot 2 min. mee. Neem de pan van het vuur. Voeg de gekookte pasta toe aan de olijfolie met knoflook en rode peper. Voeg ook de gegrilde tomaatjes, peterselie en de helft van de Grana Padano toe en roer goed door.
4
Serveer de pasta met de rest van de Grana Padano.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.