Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Zet apart. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin kleuren en zet apart in een schaaltje.
2
Kook de erwtjes gedurende 2 tot 3 min. en spoel ze daarna met koud water. Bak de prosciutto zonder olie in een koekenpan tot de plakjes krokant worden. Laat ze afkoelen en snijd of breek vervolgens in kleine stukjes.
3
Verhit daarna de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak tot ze wat zachter worden en het velletje los begint te laten. Schep regelmatig om.
4
Rasp de gele citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en zet apart ter garnering van de pasta. Pers ook het sap van de citroen uit.
5
Meng het citroensap met de pesto en ricotta en roer goed door. Meng de saus en de erwtjes door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en maak af met de gebakken tomaatjes en prosciutto. Pluk de blaadjes van het takje basilicum.
6
Garneer met pijnboompitjes, blaadjes basilicum en citroenrasp.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.